Dünya

Obama, medya devi patronu Rupert Murdoch'un toplumda kutuplaşmayı körüklediğini söyledi

29 Mart 2023 08:30

Eski ABD Başkanı Barack Obama, medya devi patronu Robert Murdoch'a ait olan kurumlara işaret ederek ABD'de “insanları öfkelendirip gücendirmek için tasarlanan medya kurumlarının kutuplaşmayı körüklediğini söyledi

The Guardian’da yer alan habere göre, Avustralya’nın Sydney kentinde katıldığı bir etkinlikte konuşma yapan eski ABD Başkanı Barack Obama, ABD’deki partizanlık ve siyasi sistemle ilgili soruyu yanıtladı.

Obama,  Yine de ABD ile ilgili iyi haberler var. Göründüğümüz kadar kutuplaşmış değiliz. Ülkenin yüzde 60 ila 65'i, hadi yüzde 70'i diyelim, gerçekliğe dayalı bir dünyada yaşıyor, ve bu Cumhuriyetçiler için de geçerli.” dedi.

Kutuplaşma ve medya ilişkisini vurgulayan Obama şöyle devam etti:

“Bu kutuplaşmaya yol açan bir faktör daha var. Bu küreseldir, ABD’ye özgü değildir ve bu, medyadaki ve insanlara anlatılan hikayedeki değişimlerdir. Ve aşina olabileceğiniz bir adam var, adı Rupert, (Murdoch) bunların çoğundan sorumluydu…”

Obama, toplumun her kesiminde insanların kendilerini siyasi olarak yakın gördükleri medyayı takip etmeye yöneldiklerini söyledi.

Obama şöyle devam etti:

“Artık ortak bir konuşmanız ve paylaştığınız bir hikayeniz yok. Ve medyanın ekonomisi, tıklamalar, artık dikkatinizi nasıl çekerim üzerine kurulu. Pekala, çok fazla hayal gücüne, düşünceye veya söyleyecek ilginç şeylere sahip olmadan dikkat çekmenin en kolay yolu, insanları kızdırmak ve gücendirmek ve sanki birileri onlarla dalga geçmeye çalışıyor ve haklı olanı almaya çalışıyormuş gibi hissettirmektir.”