Dünya

Obama'nın kişisel aşçısının cesedi gölde bulundu

25 Temmuz 2023 12:14

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın kişisel aşçısının cesedi, Massachusetts eyaletinde bir gölde bulundu.

45 yaşındaki Tafari Campbell’ın cesedinin, pazar gecesi Obama ailesine ait bir evin yakınlarındaki Edgartown Gölü’nde, bir kürek sörfçüsünün çırpındığı ve suyun altına girdiğinin görülmesinden sonra iki günlük bir arama sonucunda ortaya çıktığı belirtildi.

Eski Başkan ve eşi Michelle Obama, pazartesi bir açıklama yaparak, Campbell’ın Beyaz Saray’da aşçı yardımcılığı yaptığını ve Obama’nın 2016’da ikinci dönemini tamamlamasının ardından aile için çalışmaya başladığını ifade etti.

Açıklamada, “Tafari ailemizin sevilen bir parçasıydı(…) yemek konusunda yaratıcı ve tutkuluydu(…) sonraki yıllarda onu sıcak, eğlenceli ve olağanüstü nazik bir insan olarak tanıdık” ifadeleri yer aldı. Campbell’ın göl ziyareti sırasında Obama ailesinin oradaki evlerinde olmadığı açıklandı.

Polis, dalgıçların pazar günü Campbell'ı aramaya başladığını, bir erkek kürek sörfçüsünün suya girdiği ve suya girmeden önce mücadele ediyor gibi göründüğü ihbarını aldıklarını söyledi.

Campbell’ın cesedi, pazartesi Edgartown Gölü’nden çıkarıldı. Aşçının geride eşini ve ikiz oğullarını bıraktığı belirtildi.