Dünya

Oğlu "para aklama" suçlamasıyla tutuklanan Kolombiya Devlet Başkanı: Baskı yapmayacağım, hukuk özgürce işlesin

29 Temmuz 2023 21:23

Devlet Başkanı Gustavo Petro'nun oğlu Nicholas Petro, Kolombiya Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında "para aklama" ve "yasadışı zenginleşme" suçlamasıyla tutuklandı. Oğlu tutuklanan Devlet Başkanı Gustavo Petro ise, "Bu olaylar onun karakterini şekillendirsin ve kendi hataları hakkında düşünebilsin. Baskı yapmayacağım. Hukuk, özgür bir biçimde işlesin" dedi.

Reuters'ın haberine göre, Atlantico bölgesinde siyasetçi olan Nicolas Petro, hakkında mart ayında açılan soruşturmayı memnuniyetle karşıladığını söylemiş, uyuşturucu kaçakçılarından, kendilerini babasının barış çabalarına dahil etmek için para aldığı iddialarının asılsız olduğunu savunmuştu.

Kolombiya Başsavcılığı, bugün sabah saatlerinde bir açıklama yaparak, Petro'nun hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurdu .Başsavcılık açıklamasında, "Daha önce bahsi geçen suçlar için suçlama yöneltilecek ve özgürlüğü kısıtlamaya yönelik önlemler talep edilecek" dedi.

Soruşturma kapsamında Nicholas Petro'nun eski eşi Daysuris del Carmen Vasquez de gözaltına alındı. Her ikisine de "para aklama"  suçlamaları yöneltildi.

Soruşturma kapsamında  Petro ve Vsquez tutuklandı. 

Daysuris del Carmen Vasquez, daha önce yerel basına verdiği bir demeçte, diğer yolsuzluk iddialarının yanı sıra, uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanan iki kişinin Nicholas'a babasının kampanyasına dahil edilmek için para verdiğini iddia etmişti.

Devlet Başkanı Petro: Baskı yapmayacağım, hukuk özgürce işlesin

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro ise, "Oğluma şans ve güç diliyorum. Bu olaylar onun karakterini şekillendirsin ve kendi hataları hakkında düşünebilsin. Başsavcıya da ifade ettiğim gibi; kararlarına karışmayacağım ya da baskı yapmayacağım. Hukuk, özgür bir biçimde işlesin" dedi.