Gündem

Öğrenci yurdunda cinsel istismar: Çocuklar aylar önce yönetime yaşananları ihbar etmiş, olayın üzeri örtülmüş

06 Mart 2024 22:23

Antalya'nın Alanya ilçesindeki "Süleymancılara" ait olduğu belirlenen öğrenci yurdunda kalan 10 erkek öğrenciye taciz ve istismarda iddiasıyla eğitmen G.R.U. hakkında 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Olaya ilişkin bir görüşme kaydına göre, olayın ortaya çıkmasından aylar önce çocukların yurt yönetimine yaşananları ihbar ettiği öğrenildi. 

Sözcü'den Hazar Erdost'un haberine göre, G.R.U.'nun, geçen yıl 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu belirtildi. Şikayet sonrası ifadesi alınıp, serbest bırakılan G.R.U. hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, suç duyurusunda bulundu. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile G.R.U., 21 Kasım 2023'te yeniden gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.R.U., tutuklandı.

10 öğrenci istismara uğramış!

Olayla ilgili yürütülen soruşturma ve alınan ifadeler kapsamında taciz ve istismara uğrayan öğrenci sayısının 10 olduğu tespit edildi. G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek', 1 öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla toplam 94 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianame, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianameye göre, olayın yaşandığı tarihlerde, cemaat üyeleri, istismara uğrayan çocukların aileleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde, olayın medyaya yansımaması için aileler ikna edilmeye çalışıldı.

Sözcü’den Hazar Erdost'un ulaştığı görüşme kaydında, mağdur ailesine, “Biz bu kişiyi daha önce uyardık. Çocuklarla çok yakın olduğunu söyledik” denildiği anlaşılırken ailelerin, olayın ortaya çıkmasından aylar önce çocukların yurt yönetimine yaşananları ihbar ettiğini söyledi.

TIKLAYIN -Alanya'da yurtta iğrenç olay; çocukları karı-koca olarak eşleştirmiş, istismarın sesini bastırmak için elektrik süpürgesi açmış!