Spor

Okan Buruk: Bu bir kaza; şampiyonluğumuzu ilan etmek için bekleyeceğiz

19 Mayıs 2024 22:08

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, "Şampiyonluğumuzu ilan etmek için bekleyeceğiz, Konyaspor'un durumu belli. Oyuncularıma güveniyorum." dedi.

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 kaybetti.

Galatasaray 99 puanda kalırken, Fenerbahçe puanını 96 yaptı ve şampiyonluk yarışını son haftaya taşıdı.

Galatasaray Teknik Direktörü mağlubiyeti beIN SPORTS'a değerlendirdi.

Buruk'un açıklamaları şöyle:

“Üretme sayımızın altında kaldık”

“Maçın başı 11’e 11 iken çok iyi oynamadık. Oyun dizilişi, rakiple olan yerleşime bakınca rakip bizden daha fazla üretti. 11’e 11 oyunda daha fazla üretmemiz gerekirdi. Rakip orada iyi kapandı. Bloklar arası baskıyla rakibi genişletmemiz gerekirdi. Bunu ikinci yarının başında çok doğru şekilde yaptık. Kerem Demirbay’ın iç koridor koşuları vardı. Biraz daha sakin olabilirdik. Topa daha fazla sahip olup önde daha fazla oynayabilirdik. Genel performans olarak iyi işler yapmadık. Bu hem oyuna hem sonuca yansıdı. Üretme sayımızın çok altında kaldık. Bireysel yeteneklerimizi iyi kullanamadık.”

“Şampiyonluk için oyuncular elinden gelenin fazlasını yaptı”

“İç sahada oyuncu şunu düşünüyor. Maç bitecek ve şampiyon olacağız. Bu iş bitti gibi düşünceler ortaya çıkabiliyor. Antrenmanda bunu görmemiştik. Belki bunun baskısı bazen ortaya çıkıyor. Bazen de rahatlığı ortaya çıkıyor. Genel olarak takımımızın performansı iyi değildi. Hiçbirimizin iyi değildi. Buraya kendimi de takımımı da koyarım. Daha iyisini yapmamız gerekirdi. Hazırlıklar çok iyi geçti. Geçen haftalar gibi çok iyi hazırlandık. Bugün saha için performansımız istediğimiz gibi değildi. O yüzden şampiyonluğumuzu son haftaya bıraktık. Oyuncularımız şampiyonluk için şu ana kadar zaten ellerinden gelenin çok daha fazlasını yaptılar.”

“Şampiyonluk için daha fazlasını yapacağız”

“Bir maç daha  var. Konya deplasmanı. Orada inşallah şampiyonluğumuzu ilan etmek için bekleyeceğiz. Konyaspor’un durumu belli. Önümüzdeki hafta zor bir maç bizi bekliyor. Oyuncularıma güveniyorum. Bu bir kaza. Bu tür kazalar futbolda oluyor. Ben bunu 2000 yılında sahamızda Fenerbahçe’ye kaybettiğimizde yaşadım. Ana hedefimiz şampiyonluktu. İnşallah önümüzdeki hafta şampiyonluğa ulaşmak için daha iyisini yapacağız. Bu da bize bu hafta için bir ders oldu. Kaybettiğimiz için üzüntülüyüz. Buraya gelen taraftarımız için özür diliyoruz. Önümüzdeki hafta inşallah şampiyonluk için daha fazlasını yapıp buraya Konya’dan şampiyon olarak dönmek istiyoruz. Oyuncularıma, camiamıza güveniyorum. Çok daha iyi hazırlanacağız. Önümüzdeki hafta şampiyonluğumuzu ilan etmek için bundan çok daha fazlasını yapacağız.”