Gündem

Okullarda 10. Yıl Marşı'nı yasaklamıştı; AKP'den aday olacak

"Artık 10. Yıl Marşı mı kaldı? 2023'de 100'üncü Yıl Marşı'nı yazacağız" demişti

09 Kasım 2018 12:38

Bolu'da, 10. Yıl Marşı'nın okullarda okutulmasını yasaklamasıyla bir dönem gündeme gelen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, memleketi Balıkesir’in İvrindi ilçesinden belediye başkanı aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Bu arada Yusuf Cengiz , 2016 yılının Mayıs ayında düzenlenen okul müdürleri toplantısında "Artık 10. Yıl Marşı mı kaldı? 2023’de 100’ncü Yıl Marşı'nı yazacağız" diyerek okullarda teneffüs zili, karne töreni ve bazı etkinliklerde 10. Yıl Marşı'nın çalınmasının yasaklanması yönünde talimat vermişti.

Yasak, kentte büyük tepkilere neden olmuş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın da katılımıyla CHP'liler tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen protesto gösterilerine polis biber gazı sıkarak müdahale etmişti. Müdahale sırasında bir polisin sıktığı gaz Tanju Özcan'ın yüzüne gelirken, arbede sırasında ise 20 kişi hastaneye kaldırılmıştı. Olayların büyümesiyle 21 Haziran 2016'da dönemin Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in de aralarında bulunduğu 24 CHP'li milletvekili ve partililer Bolu'ya gelerek Yusuf Cengiz'i protesto etmişti.