Gündem

Öz Gıda İş Sendikası'ndan Patiswiss eylemi için çağrı: Tüm emekçi dostları bekliyoruz

24 Nisan 2024 21:30

T24 Haber Merkezi

Öz Gıda İş Sendikası, Patiswiss fabrikalarında işçilerin yaşadığı mobing, tehdit ve şantaj nedeniyle eylem yapacaklarını açıkladı. Öz Gıda İş Ankara Şube Başkanı Duran Çiçek, Patiswiss Ostim fabrikası önünde yarın 15.00'te yapılacak eylem için "İşçi arkadaşlarımızın içeride maruz kaldığı mobing, tehdit, şantaj ve çalışma koşullarının kötülüğü nedeniyle bir basın açıklaması yapacağız. Tüm emekçi dostları davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Bu yıl şubat ayında "performans düşüklüğü" gerekçe gösterilerek biri sendikalı iki işçi işten çıkarılmıştı. Geçtiğimiz günlerde bir tüketicinin "küflü çikolata" paylaşımına verdiği cevapla gündem olan Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yönetim kurulu başkanlığından istifasının ardından bugün Yıldız'ın yerine yerine eşi Ali Sinan Tunaoğlu'nun getirildiği açıklandı. İşten çıkarılan işçiler, Yıldız'ın istifasının bir şey ifade etmediğini, şirketle bağının devam edeceğini söylemişti. Öz Gıda İş Sendikası, Yıldız'ın birçok işçi davası olduğunu söylemiş, işten çıkarılan işçiler de fabrikadaki hijyenik koşulların yetersiz olduğunu ve mobingi doğrulamıştı.

Öz Gıda İş Sendikası, yarın Patiswiss fabrikası önünde yapılacak eylem için çağrıda bulundu. Çağrı metninde şu ifadeler yer aldı:

"Aylardır Patiswiss çikolata fabrikalarının önünde yaptığımız eylemlerimize devam ediyoruz. Yarın saat 15.00'te Ostim'deki fabrikanın önünde işçi arkadaşlarımızın içeride maruz kaldığı mobing, tehdit, şantaj ve çalışma koşullarının kötülüğü nedeniyle bir basın açıklaması yapacağız. Tüm emekçi dostları davet ediyoruz"

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Linkedin adlı profesyonel sosyal iş ağı uygulaması üzerinden bir kullanıcı, aldığı Patiswiss çikolataların küflü çıktığını iddia ederek eleştirel bir paylaşımda bulundu. Paylaşıma Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu ve Migros’u da etiketleyen kullanıcı Tunaoğlu’nun tepki çeken yanıtı ile karşılaştı. 

Tunaoğlu, paylaşımın altına; “Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin'de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin.Baksana aşağıya "çöp" falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs'den isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin. Karşında senin dev Migros ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki. Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim" diye yazmıştı.

TIKLAYIN - Küflü çikolata tartışması: Patiswiss'in yeni CEO'su istifa eden Elif Aslı Yıldız'ın kocası oldu

TIKLAYIN - Patiswiss işçileri anlatıyor: Şımarık bir burjuva, işten çıkarılınca psikolojim düzeldi, canını kurtaran şükredip kaçıyor!

TIKLAYIN - Patiswiss CEO’su Yıldız’ın, 2013’te bitirdiğini söylediği yüksek lisans programı ilk mezununu 2015 yılında vermiş

TIKLAYIN - "Pastacı Kız"dan şirket sahipliğine... Gündemden düşmeyen Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu hakkında çarpıcı iddialar