Politika

Özgür Özel'den CHP'li belediye başkanlarına uyarı: Genel siyasete karışmayın

22 Nisan 2024 13:08

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, il ve ilçe belediye başkanlarına, genel siyasete karışmamaları uyarısında bulundu. Özel, CHP'li başkanlara,"Çakarlı araç ve kalabalık konvoylarla dolaşmayalım. Halkın içinde olalım" dedi. 

CHP'nin “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı”nda Genel Başkan Özgür Özel'in il ve ilçe belediye başkanlarına, halkla iç içe olmaları uyarısında bulunduğu öğrenildi. Başkanları, kendilerini yurttaştan ayrıcalıklı görmemeleri konusunda uyaran Özel, "Çakarlı araç ve kalabalık konvoylarla dolaşmayalım. Halkın içinde olalım" vurgusu yaptı.

"Kapıları sökmenize gerek yok, ulaşılabilir olun yeter"

Yerel seçim zaferinin ardından CHPli birçok yeni belediye başkanı, makama geçtiklerinde odanın kapısını sökerek vatandaşla iç içe olacakları mesajını kameralar önünde vermişti. CHP Genel Başkanı Özel, kapıları sökmenin şart olmadığını belirterek, vatandaşlar tarafından her zaman ulaşılabilir bir belediye başkanı olmanın yeterli olacağını söyledi.

"Scholz, emekli maaşlarına inanamadı"

Özel, belediye başkanlarına Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaşadıkları emekli anısını da anlattı. Scholz'e Türkiye'de yaşayan emekililerin aldıkları maaşı söylediğini dile getiren Özel, Scholz'in rakama inanmadığını ve ''tercüman hatası" zannettiğini söyledi. Emeklilerin sorunlarına da değinen Özel, belediye başkanlarına emekliler ile ilgili çalışma yapmalarını söyledi.

"Genel siyasete karışmayın"

Öte yandan Özel, çalıştayın ikinci gününde, belediye başkanlarının genel siyasete karışmamaları ve kapsayıcı olmalarını da istedi. Özgür Özel, başkanlara “İsraftan, lüksten, şatafattan uzak durun” dedi.(ANKA)