Politika

Özgür Özel katarakt ameliyatı oldu, gözüne mercek yerleştirildi

07 Nisan 2024 21:00

T24 Ankara

Önceki gün ses tellerinden operasyon geçiren ve bugün YSK önüne giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bu kez gözünden operasyon geçirdiği öğrenildi. T24'ün edindiği bilgiye göre, Özel'in katarakt ameliyatı olduğu ve daha iyi görmesi için gözüne mercek yerleştirdiği öğrenildi. Dünya Göz Hastanesi'ndeki ameliyatı CHP Ankara Milletvekili Murat Emir yaptı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk yurt dışı seyahatini, önceki gün Romanya’nın başkenti Bükreş’e yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, seyahati öncesinde ses tellerinden operasyon geçirmişti. Doktorları Özel'e sesini dinlendirmesini tavsiye etmişti.

CHP liderinin, ses tellerinden sonra gözünden de bir operasyon geçirdiği öğrenildi. T24'ün edindiği bilgiye göre, katarakt ameliyatı olan Özel'in, daha iyi görmesi için gözüne mercek yerleştirdiği öğrenildi. Dünya Göz Hastanesi'nde yapılan ameliyatı CHP Ankara Milletvekili, doktor Murat Emir gerçekleştirdi. 

Özel, önceki gün Bükreş’te Avrupalı sosyal demokrat partilerin çatı partisi Avrupa Sosyalist Partisi’nin (PES) Liderler Zirvesi’ne katılmış, daha sonra bugün partisinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önündeki açıklamasına gitmişti. YSK önündeki açıklamayı ise Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi ile Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yapmıştı. 

CHP liderinin bu süre zarfında ses telleri ve gözünden olmak üzere iki operasyon geçirdiği öğrenildi.