Seçim 2024

Özgür Özel'le görüşen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bugüne tarih verdi: Bekleme kararı aldık

Genç, bugünkü kararı yine belediye binası önünde duyuracağını açıkladı

20 Şubat 2024 09:25

CHP tarafından aday gösterilmeyen ve partisine süre veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Sayın Özgür Özel'le yaptığımız görüşme sonrasında 20 Şubat saat 12.00'ye bekleme kararı aldık" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'i yeniden aday göstermedi. Üç dönemdir Sarıyer'de görev yapan Genç, partisinin ilgili organlarına 18 Şubat'a kadar süre verdiğini duyurmuştu. Aday belirleme sürecinde partisinden yeniden değerlendirme talebine yönelik verdiği sürenin dolması üzerine Genç, Sarıyer Belediye Binası önünde basın açıklaması yaptı. Genç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le görüştüğünü vurgulayarak, açıklama için bekleme kararı aldıklarını duyurdu.

"Safsatalarla bu işlerin olmayacağını bilmelerini istiyorum"

DHA'nın haberine göre Sarıyer Belediye Başkanı Genç yaptığı açıklamada, “Başkan yaşlandı dediler, yoruldu dediler, o dediler, bu dediler. Onlar bir şeyin farkında değil. Keşke onu, onlar da keşfetseler. Dostluğun, özellikle gönül insanı ve özellikle de halkıyla bir dayanışma içindeysen, sevdiklerinle bir dayanışma içindeysen, çok büyük güç aldığını, enerji aldığını onlara da tavsiye ediyorum. Onların farkında olmadıkları o. Allah'a şükürler olsun görüyorsunuz elim de kolum da tutuyor. Ayakta da duruyorum. Israrla bu tip ayak oyunlarıyla, safsatalarla bu işlerin olmayacağını da bilmelerini istiyorum" diye konuştu.

"Özgür Özel'in aramasıyla bekleme kararı aldık"

Genç, “Sesimiz duyuldu. Biraz önce bizzat genel başkanımız Sayın Özgür Özel'in aramasıyla yaptığımız görüşme sonrasında 20 Şubat saat 12.00'ye kadar konunun üzerinde çalışma ve bekleme kararı aldık. Biz özellikle şunu hep belirttik. Bizim derdimiz koltuk değil. Bizim her şeyimiz mücadele alanları yani halkımız. Böyle bir noktada hiçbir şekilde bir dayatmaya gitmedim. Bir yanlışlığın düzeltilmesi dedim. Sayın Genel Başkanım yarın saat 12.00'ye kadar süre istenmesinin temel gerekçesini söyledim. Benim saat 16.00'da basın açıklamam var, daha önce yaptığımız gibi. Bu basın açıklamamı biraz sonra yapmak zorundayım. Bu sürenin basın mensupları tarafından ve Sarıyer halkı tarafından anlayışla da karşılanacağını bekliyorum. Bizzat da selamlarımı iletmeni istiyorum dedi" ifadelerini kullandı.

"Sizin onayınız olmadan hiçbir şeyi kabul etmeyeceğimi belirtiyorum"

Genç, “Ben yarın tam 12.00'de, burada o görüşmenin sonrasını da sizlere açıklayacağım. Ve sizin onayınız olmadan da hiçbir şeyi kabul etmeyeceğimi ısrarla tekrar belirtiyorum. Benim bütün endişem başından beri söylediğim birlik beraberliğimizi dağılmasından korkuyorum. Özellikle birtakım endişelerimizi belirttik şimdi bunun anlaşıldığını ve de telefon görüşmemizde çok samimi bir ifadeyle aldığımı özellikle belirtmek isterim. Bu işler kolay değil, hata yapmamak için, Sarıyer'in önemi bir kez daha bilindi. Bunun gururunda yaşıyorum" dedi.