Dünya

Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde bombalı saldırgan paniği: Kendini havaya uçurmakla tehdit eden kişi tutuklandı

Reuters'a konuşan güvenlik kaynaklarına göre yerel saat ile 11.00 sularında bir kişi, patlayıcı yüklü olduğu düşünülen bir yelekle büyükelçiliğe girdi

19 Nisan 2024 15:41

T24 Dış Haberler

Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde bir kişi, kendini havaya uçurma tehdidinde bulundu. Tehditte bulunan kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Reuters'a konuşan güvenlik kaynaklarına göre yerel saat ile 11.00 sularında bir kişi, patlayıcı yüklü olduğu düşünülen bir yelekle büyükelçiliğe girdi.

Fransız basınına göre saldırgan, büyükelçilikte kendini patlatma tehdidinde bulundu. Güvenliği sağlamak için büyükelçilik etrafında polis kordonu oluşturuldu ve özel kuvvetler harekete geçirildi. Polis kaynakları, saldırganın yerel saatle 14.30 sularında tutuklandığını bildirdi. Tutuklamadan sonra üzeri aranan kişinin patlayıcı madde taşımadığı tespit edildi. 

 

BFMTV, Paris'teki İran konsolosluğuna giren bir kişinin elinde patlayıcı olduğunu ve kardeşinin intikamını almak istediğini söylediğini bildirdi.

Orta Doğu'da tansiyon, Tahran'ın 1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği'ni vurmasının ardından 13 Nisan'da düzenlenen misilleme saldırısıyla yükselmişti. İsrail, bugün İran'ın İsfahan kentine füze kullanmadığı bir karşı saldırı düzenledi. İranlı yetkililer, bu saldırıya karşılık vermeyi düşünmediklerini bildirdi.

Büyükelçilikteki saldırının bu gerilimle bir bağlantısı olup olmadığı bilinmiyor.

ABD Büyükelçiliği'nden uyarı

Paris'teki ABD Büyükelçiliği, "Amerikalılara bölgeden uzak durmaları ve yerel yetkililerin talimatlarına uymaları tavsiye ediliyor" açıklamasında bulundu.