Dünya

PayPal artan rekabet karşısında 2 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı

PayPal, Apple, Zelle ve Block gibi rakiplerin artan rekabetiyle karşı karşıya

31 Ocak 2024 07:56

T24 Dış Haberler

PayPal, geçen yıl toplu işten çıkarma gerçekleştirdikten bir yıl sonra 2 bin 500 kişiyi daha işten çıkaracağını açıkladı. 

İcra kurulu başkanı Alex Chriss personele, kararın "hem doğrudan azaltma hem de açık pozisyonların ortadan kaldırılması yoluyla" şirketi "doğru boyutlandırma" yönünde alındığını söyledi. PayPal, Apple, Zelle ve Block gibi rakiplerin artan rekabetiyle karşı karşıya.

Dijital ödeme devi, karardan etkilenen personelin hafta sonuna kadar bilgilendirileceğini de ekledi. 

Chriss, PayPal'ın 12 ay içinde yüzde 20'den fazla düşen hisse değerini yeniden canlandırabileceği umuduyla yazılım şirketi Intuit'ten getirildi. Geçtiğimiz hafta firma, tek tıklamayla ödeme özelliğinin yanı sıra yeni yapay zeka odaklı ürünleri de piyasaya sürdü. Son işten çıkarmalar, diğer teknoloji devlerinin son aylarda gerçekleştirdiği on binlerce işten çıkarmanın ardından geldi.

Teknoloji endüstrisinde, geçen yıl 260 binden fazla işten çıkarma yaşandı. Meta, Amazon, Microsoft, Google, TikTok ve Salesforce'un da aralarında bulunduğu 100'e yakın teknoloji firması toplam 25 bin kişinin işten çıkarıldığını duyurdu.

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey liderliğindeki Block, bu hafta iş gücünü yıl sonuna kadar bin kişi azaltma hedefinin bir parçası olarak işten çıkarmalara başladı. Geçen yıl iş kayıplarının sorumlusu olarak salgının işe alım çılgınlığını ve zayıf tüketici talebiyle sonuçlanan yüksek enflasyon gösterilmişti.

Bazı teknoloji endüstrisi çalışanları karara karşı çıktı. Google'daki işçileri temsil eden bir sendika tarafından yapılan açıklamada, teknoloji devinin yılda milyarlarca dolar kazanırken yüzlerce kişiyi işten çıkarmasının "gereksiz" olduğu söylendi.