Gündem

Çekilen PKK'lılar son kez barış için kurşun sıktı

PKK'lılar, Kuzey Irak'a yola çıkmadan önce ormanlık alanda meşe ağaçlarına asılan, üzerinde İngilizce 'Güven' ve 'Birlikte' yazıları bulunan tişörtlere ateş etti

24 Temmuz 2013 12:29

PKK'lılar 15- 17 kişilik gruplar halinde çekilirken iki grup da kısa süre önce yola çıktı. PKK kaynakları 3 grubun daha hazırlık yaptığını, diğerlerinin de 15 Ağustos'a kadar çekilmeyi tamamlayacağını öne sürdü.

Ferit Demir'in Doğan Haber Ajansı'nda yer alan haberine göre, Tunceli'den son olarak ayrılan 15 kişilik bir PKK'lı grup, Kuzey Irak'a yola çıkmadan önce ormanlık alanda meşe ağaçlarına asılan, üzerinde İngilizce 'Güven' ve 'Birlikte' yazıları bulunan tişörtlere ateş etti. Grubun lideri 'Şiyar Dersim' kod adlı PKK'lı, "Barış için çok radikal bir karar aldık. Bu topraklar yeterince gözyaşı ve kan gördü. Artık bundan sonra kan ve gözyaşı ile karşılaşılmamasını istiyoruz" dedi.

Yola çıkan grupta bulunan ve 12 yıldır örgütün dağ kadrosunda yer aldığını söyleyen kadın PKK'lı da "Çekilme sürecini başarı ile atlatmak istiyoruz. Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz, herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Barışa asla kurşun sıkılmaz bunun bilincindeyiz. Barışın gelmesi için elimizdeki son kurşunlarımızı sembolik de olsa bu cansız tişörte sıkarak dünyaya barış mesajı vermek istiyoruz" dedi.

PKK'lılar silahlarla tişörtlere ateş açtıktan sonra sınır dışına gitmek üzere bölgeden ayrıldı.