Dünya

"Politikacıları öldürüp devrim yapacağım" diyen 20 yaşındaki gence 13 yıl hapis cezası

19 Mart 2024 10:08

T24 Dış Haberler

İngiltere'de "uyumsuzlar ve sosyal olmayanlar için bomba yapımı" kılavuzu hazırlayan bir öğrenci, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD'li terörist Theodore Kaczynski'yi "idolü" olarak gördüğünü söyleyen 20 yaşındaki Jacob Graham, politikacıları öldürüp bir "devrim" başlatmayı planladığını söyledi.

Hükümete duyduğu nefret ve ekolojik kaygılardan beslendiğini dile getiren Graham, kendisini "İngiltere'de yetişen ilk terörist" olarak tanımladı.

Hugh Baird Koleji öğrencisi, çok sayıda video mesajı kaydetti ve bilgisayarında ateşli silahlar ve patlayıcılarla ilgili bilgileri içeren bir çevrimiçi cephanelik bulundu. Telegram ve Discord üzerinden bağlantı kurduğu kişilere gönderdiği bilgiler, günlük eşyalarla boru, çivi ve araba bombaları ve hafif makineli tüfek yapımına ilişkin yönlendirmeler içeriyordu.

Graham, Manchester Crown Mahkemesi'nde yapılan beş haftalık duruşmanın ardından terörist materyal bulundurmak ve paylaşmaktan suçlu bulundu. Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olan Graham'ın evinde arama yapan polis, evde montaj için ateşli silah parçalarının basılmasında kullanılabilecek bir miktar kimyasal ve bir 3D yazıcı bulduklarını da belirtti. 

Sanık, 13 yıl hapis cezasına çarptırılırken, hakkında 30 yıl boyunca yurtdışına çıkış yasağı da getirildi. Graham'ın duruşma esnasnda hiçbir duygu belirtisi göstermediği de belirtildi.