Gündem

Prof. Dr. Alper Demirbaş hayatını kaybetti

Prof. Dr. Demirbaş, şimdiye kadar sayısız organ nakli ameliyatına imza atarak birçok insanın sağlığına kavuşmasını sağladı

02 Şubat 2024 13:11

Antalya'da sayısız organ nakli ameliyatlarıyla adından söz ettiren Prof. Dr. Alper Demirbaş, tedavi gördüğü hastanede 60 yaşında yaşamını yitirdi.

Bir süre önce İstanbul'daki bir hastanede akciğer kanseri nedeniyle ameliyat edilen ve Antalya'ya dönen Prof. Dr. Demirbaş, enfeksiyon nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Alper Demirbaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kısa süre önce Antalya'daki özel bir hastanenin Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanlığı görevinden ayrılan Prof. Dr. Demirbaş, yurt içinden ve yurt dışından sayısız organ nakli ameliyatına imza atarak birçok insanın sağlığına kavuşmasını sağlamıştı.

"Kılıçdaroğlu, Antalya’dan milletvekili olması için teklif götürdüğünde 'Hastalarını bırakamam' demişti"

Gazeteci Gürkan Hacır, sosyal medya hesabından üzüntüsünü belirttiği mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye, yetiştirdiği bir değeri daha kaybetti. Prof. Dr. Alper Demirbaş, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti. Hastalarına olan düşkünlüğüne yakından tanığım… CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’dan milletvekili olması için teklif götürdüğünde 'Hastalarını bırakamam' demişti.  Alper Hoca’ya 'Abi teklifi niye kabul etmedin?” diye sorduğumda “Gözümün önüne küçücük hasta çocuklar geldi, onları bırakamadım' diye konuşmuştu. Allah rahmet eylesin… Sevenleri ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum."