Gündem

Rahmi Turan: 'Katar Emiri, bizim Reis'i çok sevdiği için hediye etti' dediler; ister inan, ister inanma

"Hem tasarrufa gidiliyor hem de filoya 400 milyon dolarlık süper lüks bir uçak daha ekleniyor"

14 Eylül 2018 14:53

CHP Ankara Milletvekili ve PM üyesi Gamze Taşcıer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullanması için Katar’dan VIP uçak alındığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Sözcü gazetesi başyazarı ve Tokmak sütunu yazarı Rahmi Turan bu iddiayı köşesine taşıyarak yorumladı. Turan, iktidara yakın çevrelerin, “Biz o uçağı para verip satın almadık ki… Katar Emiri, bizim Reis'i çok sevdiği için hediye etti” dediğine dikkati çekerek, "400 milyon dolarlık hediye ha? Vay canına! İster inan, ister inanma!" değerlendirmesinde bulundu. 

Rahmi Turan'ın "Gel de inan!" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle: 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Kurulu'nda konuşurken:

“Kamuda geniş bir ta- sarruf tedbirini hayata ge- çiriyoruz. Kamuda kullanılan araçları nitelik ve nicelik olarak sınırlandırıyoruz. İsraf ekonomisi değil, üretim ve verim ekonomisine geçiyoruz” dedi.
Ne kadar güzel değil mi? Fakat o bunu söylerken gözlerim dünkü SÖZCÜ'nün manşetine takıldı. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Cumhurbaşkanlığı için Katar Şeyhi'nden B747-8 tipi süper lüks bir uçağın satın alındığını söylüyordu.
Cumhurbaşkanlığı'nın zaten bir uçak filosu var. Bir tane daha ne gereği var? Hem devlette tasarrufa gidiliyor hem de filoya 400 milyon dolarlık süper lüks bir uçak daha ekleniyor.
Hani perhiz ve lâhana turşusu hikâyesi gibi!
İşin daha da garibi nedir biliyor musunuz? Ben bunu araştırınca iktidara yakın çevreler:
“Biz o uçağı para verip satın almadık ki… Katar Emiri, bizim Reis'i çok sevdiği için hediye etti” dediler.
400 milyon dolarlık hediye ha? Vay canına! İster inan, ister inanma!"