Kültür-Sanat

"Reddedenlerin, reddedenleri için ürettiği bir kültür"; Heavy Metalin Asi Tarihi

Kitap Epos Yayınları'ndan çıktı

24 Kasım 2022 13:48

Türkiye'de yapılan ilk Heavy Metal tarihi incelemesi "Heavy Metalin Asi Tarihi"  isimli kitap Epos Yayınları'ndan çıktı.

Emre Öztürk'ün kaleme aldığı kitap çok sayıda akademik ve güncel uluslararası yayından faydalanarak yazıldı. 

Kitapta Heavy Metal müziğin 1960'lardan itibaren müzisyen ve müziğiyle, şarkı sözleri ve işlediği konularla, sahne performansı ve imajına kadar nasıl etkili bir karşı kültür ve kimlik ürettiğini anlatılıyor. 

Kitapta Heavy Metal şöyle anlatılıyor: 

"Heavy Metal öfkelidir, şarkı sözlerinde politik ve muhaliftir. Sorgulayanların, kabul etmeyenlerin, direnenlerin, 'derdi olanların', yabancılaşanların, dışlananların, 'tuhafların' müziğidir. Toplumların yüzleşmek istemediklerini anlatır, toplumsal eleştiriyi dile getirir, yönetici sınıfları yerden yere vurur ve her türden tabuyu kırmaktan haz duyar. Heavy Metal özünde, 'reddedenler'in, 'reddedenler' için ürettiği bir kültür sürecidir. Samimiyetsizlik hoş karşılanmaz."

Emre Öztürk kimdir?

Gazeteci Öztürk, 1980 İstanbul doğumludur. Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü ve ardından University of East London’da (İngiltere) gazetecilik alanında lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Cumhuriyet Gazetesi Dış Haberler Servisi’nde başladığı gazeteciliğe ulusal basının çeşitli kollarında dış haberler muhabiri olarak devam ediyor. İngiltere’de ise Olay Gazetesi’nde muhabirlik yaptı. BBC’de dış haberler muhabiri olarak da çalıştı. Öztürk ayrıca ulusal basında NBA yazıları da yazmaktadır. Öztürk’ün, TR!P Bilim, Kültür, Sanat Dergisi’nde ve Türkiye’nin köklü Rock’n’Roll kültür ve müzik mecmuası Deli Kasap’ta makaleleri yayımlanmaktadır.