Dünya

Rus istihbaratı, Darya Dugina suikastının zanlısına ait görüntüler yayınladı

22 Ağustos 2022 21:20

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), 'Putin'in beyni' olarak bilinen milliyetçi ve Kremlin yanlısı düşünür Aleksandr Dugin’in kızı siyasi yorumcu Darya Dugina’nın aracına bomba konularak öldürülmesinin ardından olayın failleri araştırılırken, Dugina suikastının zanlısına ait görüntüler yayınladı. 

FSB, Dugina suikastının zanlısı olarak belirlediği Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk’a ait görüntüleri yayınladı. 

Görüntülerde, 12 yaşındaki kızıyla birlikte 23 Temmuz'da Rusya'ya giriş yapan Vovk'un saçlarının, sınır kapısındayken sarı olduğu; daha sonra Moskova'dan bir ev kiralayan Vovk’un, bu adrese girip çıkarken saç rengini değiştirdiği görüldü. Dugina’ya yönelik bombalı saldırının düzenlendiği gün ise Vovk bir araçla Rus sınır kapısından çıkış yaparak Estonya'ya geçiyor. 

FSB, suikastı Vovk'un gerçekleştirdiğini açıklamıştı 

FSB tarafından yapılan açıklamada, "Operasyonel ve keşif faaliyetleri sonucunda, Rus gazeteci Darya Dugina suikastı FSB tarafından açıklığa kavuşturulmuştur. Suikastin Ukrayna istihbaratı tarafından hazırlandığı ve işlendiği, failin 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğu belirlenmiştir" ifadeleri kullanılmış; Vovk'un 2010 doğumlu kızı Sofia Mihaylovna'nın da plana dahil olduğu açıklanmıştı. 

FSB, kesin olarak suikasti Vovk'un işlediğini öne sürerken, Ukrayna ise Rusya'nın bu iddialarını reddediyor. 

TIKLAYIN: Rus istihbaratı: Dugina'nın arabasının patlatılarak öldürülmesinin arkasında Ukrayna var

TIKLAYIN: Aleksandr Dugin, kızına düzenlenen suikast hakkında konuştu: Ukrayna'daki Nazi rejiminin işi olduğundan eminim

TIKLAYIN: Aracı infilak etti; "Putin'in beyni" denilen Rus düşünür Aleksandr Dugin'in kızı, bombalı saldırıda hayatını kaybetti

TIKLAYIN: Putin, Darya Dugina cinayeti nedeniyle Dugin ailesine taziye mesajı gönderdi

TIKLAYIN: Rusya Soruşturma Komitesi: Dugina, planlı şekilde öldürüldü