Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Tahıl anlaşmasının uygulanmasıyla ilgili tüm sorulara yanıt bekliyoruz

24 Ekim 2022 17:39

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, tahıl anlaşmasını uzatma olasılığını düşünmeden önce, uygulanmasıyla ilgili tüm soruların yanıtlarını beklediklerini belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Anlaşmanın uzatılması konusu ele alınmadan önce bahsettiğim tüm soruların tatmin edici biçimde yanıtlanacağı varsayımından hareket ediyoruz” ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler’den (BM), tahılın nihai tüketiciye kadar hareketiyle ilgili istatistik talep ettiklerini dile getiren Lavrov, şunları söyledi:

"22 Temmuz İstanbul’da imzalanan paket anlaşma kapsamında Ukrayna tahılının alıcıları, en yoksullar arasında olmayan ülkelerdir. En yoksul ülkelerin payına, Karadeniz limanlarından çıkan tahılın çok küçük miktarı düşüyor. Ukrayna tahılının yarısından fazlası Avrupa Birliği ülkelerine gidiyor. BM’nin bununla ilgili istatistiği var. Meslektaşlarımızdan BM Genel Sekreterliği ile bu konuda daha aktif çalışmalarını istedik, ki en yoksul ülklere yardım sağlamak olan paket anlaşmasının ilk amacı hayata geçirilsin.”