Dünya

Rusya'nın Belgorod şehrine düzenlenen saldırıda 7 kişi öldü

06 Mayıs 2024 13:51

T24 Dış Haberler

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod şehrine düzenlenen hava saldırısında 7 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı.

Bölge valisi Vyacheslav Gladkov, insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen ve işçileri bir et üretim tesisine taşıyan minibüslerin yanı sıra özel bir arabanın da vurulduğu saldırıdan Ukrayna güçlerini sorumlu tuttu.

Gladkov, Belgorod bölgesindeki birçok başka yerin de son 24 saat içinde saldırıya uğradığını ve konut binalarının hasar gördüğünü söyledi. Belgorod bölgesi, Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı tam kapsamlı işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna güçleri tarafından sık sık hedef alınıyor.

Şimdiye kadarki en ölümcül saldırı Aralık ayında Belgorod şehrinde bir insansız hava aracı ve roket saldırısında 25 kişinin ölümü ve 100 kişinin de yaralanmasıyla meydana geldi. Mart ayında Gladkov, yetkililerin Ukrayna'yı suçladığı bombardımanın ardından 9 bin çocuğun şehirden ve bölgeden tahliye edileceğini söyledi.

Rusya, Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef almaya devam ederek, Belgorod bölgesiyle sınır komşusu olan kuzey Sumy bölgesindeki bir tesise gece boyunca düzenlediği bombardımanla zarar verdi.

Ukrayna Enerji Bakanlığı, saldırının 400 binden fazla insanı elektriksiz bıraktığını söyledi. Yerel yetkililer, sabah saatlerinde elektriğin kısmen yeniden sağlandığını söyledi.

ABD merkezli Savaş Araştırmaları Enstitüsü'ne (ISW) göre Rusya, kuzeydoğu Ukrayna'ya ve Harkov şehrine yönelik bir saldırı operasyonuna hazırlık amacıyla Belgorod, Kursk ve Bryansk bölgelerine asker yığmaya başladı.