Gündem

Sabah gazetesi: Berkin’in katili DHKP-C, göz göre göre ölüme sürüklediler

Haberde, "DHKP/C elebaşlarının, Gezi olaylarında ölen Berkin Elvan'ı ilk yaralandığında saatlerce bekletip hastaneye geç götürdüğü ortaya çıktı" denildi

10 Eylül 2022 08:45

Sabah gazetesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında  polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili olarak "Berkin’in katili DHKP-C! Berkin Elvan göz göre göre ölüme sürüklediler" başlıklı bir haber yayımladı.

Grup yorum soruşturmasına yer verilen haberde, "DHKP-C elebaşlarının, Gezi olaylarında ölen Berkin Elvan'ı ilk yaralandığında saatlerce bekletip hastaneye geç götürdüğü ortaya çıktı" denildi. 

Atakan Irmak ve Mustafa Sait Özkan imzalı haberde şu ifadeler yer aldı:

"Silahlı terör örgütü DHKP-C'ye yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma sonucunda elde edilen ifade ve kanıtlar, Gezi Olayları sırasında gaz kapsülü ile yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüne DHKP-C'nin neden olduğunu gözler önüne serdi. Gezi Olayları'ndan 9 yıl sonra ortaya çıkan bu kritik bilgi, DHKP-C ile iltisaklı İdil Kültür Merkezi'ne geçtiğimiz yıl düzenlenen operasyonla başlayan soruşturma esnasındaki sorgu ve ek delillerle ortaya çıktı.

Geçen yıl gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Grup Yorum üyesi Sultan Gökçek'in de aralarında bulunduğu 8 şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren eski örgüt üyelerinin açıklamaları, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili şok gerçeği ortaya çıkardı. Olay günü Elvan'ın yanında olan itirafçı H. A. ifadesinde, Elvan'ın polise taş ve soda şişesi atarken yaralandığını, yakındaki özel hastaneye götürülmek istendiğinde ise örgüt yöneticilerinin buna izin vermediğini açıkladı.

"Gökçek, 'Biz hallederiz' demiş"

Sabah'ın ulaştığı bilgilere göre; H. A.; açlık grevinde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in, "Berkin'i hastaneye götürelim" önerisi üzerine "Biz hallederiz" diyerek İdil Kültür Merkezi'nde Elvan'ı yaralı bir halde saatlerce beklettiğini açıkladı. Hastaneye gitse ve hemen müşahede altına alınsa kuvvetle muhtemel kurtulacak olan Berkin Elvan, örgüt yöneticilerinin kasıtlı tavrı nedeniyle gösterilerde başına isabet eden gaz kapsülünün yol açtığı yaralanmadan ötürü hayatını kaybetti.

"Kasıtlı olarak geç götürdüler" 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamenin en önemli kısmı ise örgüt mensubu itirafçı H. A.'nın anlatımları oldu. H. A. Gezi Parkı eylemlerinde başına gaz kapsülü gelmesi nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüyle alakalı bugüne kadar gün yüzüne çıkmayan ayrıntıları anlattı. H. A. ayrıca olayların yaşandığı bölgenin el yazısıyla krokisini çizerek savcılığa sundu. Olay günü 16 Haziran 2013'te olay yerinde olan H. A.'nın ifadeleriyle, Elvan'ın DHKP-C üyeleri tarafından hastaneye kasıtlı olarak hastaneye geç götürüldüğü ve göz göre göre ölüme sürüklendiği ortaya çıkarıldı."

Haberin tamamı için tıklayın.