Medya

Sabah'tan Fox TV'ye: Ekonomik 15 Temmuz'un medya ayağı

"Fox Türkiye hiç gecikmeden, ekonomik kriz tellallığına başladı"

11 Ağustos 2018 12:39

Sabah gazetesi, Fox TV'nin yayınlarını "ekonomik 15 Temmuz'a" benzetti. Sabah, "ABD, medya işbirlikçisi Fox TV üzerinden Türkiye'ye operasyon çekiyor" diye yazdı.   

Sabah operasyonu, "Kanalın genel yayın yönetmeni Doğan Şentürk ve sunucu Fatih Portakal yürütüyor" iddiasını kaleme aldı.

Sabah'ta yer alan 'haber'in bir kısmı aynen şöyle:

15 Temmuz’da hain darbe girişimiyle Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) arkasında olan ABD, bugün ekonomide 15 Temmuz saldırısıyla Türkiye’ye operasyon çekiyor. ABD’nin ekonomik terör saldırısının medya işbirlikçisi ise Fox TV. İşte bugüne kadar Fox TV’nin yürüttüğü kirli operasyonlar…

Fox Amerika ile eş zamanlı olarak Fox Türkiye, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye saldırmasını fırsat bilip, 17/25 Aralık'tan bu yana yürüttüğü kirli operasyonlarına hız verdi. Sahibi tescilli Türkiye düşmanı Murdoch olan Fox TV, ekonomik 15 Temmuz'u zil takıp oynayarak karşılayacak kadar pervasızlaştı.

Ekonomik 15 Temmuz'un medya ayağındaki Fox TV'de, operasyonu Doğan Şentürk ve Fatih Portakal yürütüyor.

ABD'nin her saldırısında Türkiye karşıtı pozisyon alan Murdoch'ın sahibi olduğu Fox, Trump'ın başlattığı ekonomik savaşa katıldı. Fox Türkiye hiç gecikmeden, ekonomik kriz tellallığına başladı.

ABD'deki merkeziyle eş zamanlı bir saldırı başlatan Fox Türkiye, ana haber bülteninde muhalefet ile birlikte iktidara yüklenerek, ABD'nin Türkiye'ye açtığı ekonomik savaşı perdelemeye çalıştı.


Tamamı için tıklayın