Gündem

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'ndan çağrı: Tüm olumsuzluklara rağmen kan bağışı sürekli olmak durumundadır

"Kızılay’a yönelik artan güvensizliğin kan bağışına olumsuz etkilerini sağlık kurumlarımızda gözlemleyebiliyoruz"

08 Nisan 2023 17:17

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), kan bağışı çağrısında bulundu. Yapılan  açıklamada, "Tüm olumsuzluklara rağmen kan bağışı sürekli olmak durumundadır. Kan bağışının hayat kurtardığı bilinciyle üyelerimiz başta olmak tüm halkımızın bir başkası için yaşama yeniden tutunma mutluluğunun önemli dayanışması olan kan bağışını yapmaktan imtina etmemeye çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kızılay'daki kan stokunun riskli seviyeye indiği yolundaki açıklamaların ardından SES de, resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak Kızılay'a olan 'güvensizliğin' kan bağışına olan olumsuz etkilerinin sağlık kurumlarında daha iyi gözlemlendiğini belirtti. SES'in açıklaması şu şekilde:

"Hiçbir dönemde olmadığı kadar Kızılay’a yönelik artan güvensizliğin (çadır satma, kan satma, yiyecek satma vb. durumlar nedeniyle) kan bağışına olumsuz etkilerini maalesef sağlık kurumlarımızda daha iyi gözlemleyebiliyoruz.

Tüm olumsuzluklara rağmen kan bağışı sürekli olmak durumundadır. Bu nedenle bir yandan eleştirilerimizi en sert şekilde yapıp şeffaf ve toplum yararına faaliyet yürütecek bir Kızılay’ı yaratmaya çalışırken diğer yandan yaşamak ve yaşatmak çabamızı dayanışma ile büyüteceğiz.

Kan bağışının hayat kurtardığı bilinciyle üyelerimiz başta olmak tüm halkımızın bir başkası için yaşama yeniden tutunma mutluluğunun önemli dayanışması olan kan bağışını yapmaktan imtina etmemeye çağırıyoruz."  

"Stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür"

Türkiye Kızılay Derneği, geçtiğimiz günlerde, “Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” çağrısı yapmıştı.

TIKLAYIN I Kızılay: Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür, tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz