Spor

Şansal Büyüka: Aziz Yıldırım'ın torunu, Fenerbahçeliyken Galatasaraylı olmuş

"Benim tanıdığım Acun Ilıcalı, düz bir yönetim kurulu üyesi olarak orada kalmaz. Acun mutlaka futbol işlerine karışmak ister ki doğru yapar bana göre. Ali Koç’a mutlaka birilerinin ‘Onu öyle yapmayalım, böyle yapalım’ demesi lazım"

16 Mayıs 2024 16:18

Gazeteci Şansal Büyüka, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım'ın torununun Fenerbahçe'liyken Galatasaray'a tutmaya başladığını öne sürdü. Büyüka, "Aziz Yıldırım'ın büyük torunu Fenerbahçe'yi tutarken Galatasaraylı olmuş. Aziz Yıldırım buna çok üzülmüş. Fenerbahçe başkanlığına aday olunca torunu da Fenerbahçe'ye geri dönmüş. Fenerbahçe başkanlığına adaylığında torunlarının çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte yapılacak olağan seçimli genel kurulda başkanlığa aday olacağını açıkladı.

6 yılın ardından Yıldırım'ın adaylığının yankıları sürerken Şansal Büyüka da Fenerbahçe'deki seçimle ilgili değerlendirmeler yaptı.

343 Digital YouTube kanalındaki "Şansal Abi" programında konuşan Şansal Büyüka, Aziz Yıldırım'ın torununun Fenerbahçeliyken Galatasaraylı olduğunu iddia etti.

"Adaylığında torunlarının çok önemli olduğunu düşünüyorum"

Büyüka, "Aziz Yıldırım'ın büyük torunu Fenerbahçe'yi tutarken Galatasaraylı olmuş. Aziz Yıldırım buna çok üzülmüş. Fenerbahçe başkanlığına aday olunca torunu da Fenerbahçe'ye geri dönmüş. Fenerbahçe başkanlığına adaylığında torunlarının çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Acun Ilıcalı, Ali Koç'un listesinde yer alacak mı?

Acun Ilıcalı'nın Ali Koç'un listesinde yer alacağı iddialarıyla ilgili de konuşan Büyüka, şunları söyledi:

"Acun Ilıcalı, Ali Koç listesinde olursa Ali Koç’a oyları alma konusunda bir ivme kazandırır. Acun’un bir sempatisi var, tartışılmayacak bir Fenerbahçeliliği var, futbolu iyi bildiğini herkes kabul ediyor. Ama ben ilk buluşmalarında Ali Koç ve Acun Ilıcalı’nın çok yakın arkadaş olmasına rağmen çok da uzlaşı içinde olduklarını sanmıyorum. 2. bir görüşme yaptılar, sanıyorum bu görüşme sonunda Acun Ilıcalı, Koç’un listesine girebilir. Ama benim tanıdığım Acun Ilıcalı, düz bir yönetim kurulu üyesi olarak orada kalmaz. Acun mutlaka futbol işlerine karışmak ister ki doğru yapar bana göre. Ali Koç’a mutlaka birilerinin ‘Onu öyle yapmayalım, böyle yapalım’ demesi lazım."