Kültür-Sanat

Sapor İstanbul'dan "Yemek ve Göç" temalı sempozyum

03 Aralık 2022 10:10

Yemek olgusunun kültürel, sosyolojik, birleştirici özelliklerini inceleyen, her sene başka bir konu etrafında uzman ve akademisyenler buluşturarak, kültür mirasına katkı sunmayı amaçlayan; kurucusunun Tuba Şatana olduğu uluslararası Sapor İstanbul Eski Usul Sempozyumu'nun bu yılki konusu, "Yemek ve Göç" olarak belirlendi. Bugün başlayan sempozyum, yarın akşama kadar sürecek.

İlki 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde Özel Fener Rum Okulu’nda gerçekleşen, pandemi nedeniyle ikincisi ancak bu yıl yapılabilen "eski usul sempozyum" olan Sapor İstanbul, Özel Fener Rum Okulu’nda, bugün ve yarın düzenleniyor. 

Amerikalı yazar ve yemek tarihçisi Charles Perry, 'Sapor İstanbul #02’nin onur konuğu olarak sempozyuma katılırken, Aslıhan Demirtaş, Arzu Durukan, Cem Ekşi, Burcu Erciyas, Pınar Erkan, Erol Gedik, Gözdem Gürbüzatik, Nevin Halıcı, Akgün İlhan, Ertan Karabıyık, Mehmet Ali Katılmış, Defne Koryürek, Asena Özdemir, Pierre Raffard, Aylin Öney Tan, sempozyumun konuşmacıları olacak. 

Sempozyum, pazar akşamı Mahir Lokantası’nda düzenlenecek olan kapanış yemeği ile sona erecek.