Gündem

Sebebi belirsiz: Rektörlük, ODTÜ Mezunlar Derneği Başkanı Baki Arslan'ın yerleşkeye girişini 2090 yılına kadar yasakladı

02 Ekim 2023 21:25

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, ODTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baki Arslan’ın yerleşkeye girişinin 2090 yılına kadar yasaklandığını duyurdu. Dernek, “Yapılan bu keyfi muamelenin hukuki olarak da takipçisi olacağız” açıklamasını yaptı. Arslan ise; “Benim aracımda mezun stickeri var. Parasını verdiğim sticker var. 2024 Ocak sonuna kadar geçerli. Normalde ben o araçla kapıdan geçerken sticker otomatik olarak bariyeri kaldırıyor. Hem aracım hem kendim ODTÜ’ye giremiyoruz” ifadelerini kullandı.

Anka'da yer alan habere göre, ODTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baki Arslan’ın ODTÜ yerleşkesine girişi 2090 yılına kadar yasaklandı. Rektörlük, henüz yasak kararına ilişkin herhangi bir gerekçe bildirmedi.

Derneğin, sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklama şöyle:

“Yönetim Kurulu Başkanımız 2090 yılına kadar yasaklı olduğu söylenerek bugün kampüse alınmadı. Yasak kararına dair herhangi bir gerekçe bildirilmezken, yazılı bilgi talebimiz de karşılıksız kaldı. Daha önce de farklı zamanlarda farklı yönetim kurulu üyelerimiz, kampüse girişleri sırasında yasaklı oldukları gerekçesiyle kampüse alınmamıştı. Kendilerinin verdiği dilekçeler yanıtsız kalmıştı. Kimin, neye dayanarak verdiği belli olmayan bu kararlar kabul edilemez. Yapılan bu keyfi muamelenin hukuki olarak da takipçisi olacağız.”

ODTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baki Arslan, ODTÜ’ye girişinin 2090 yılına kadar yasaklanmasını değerlendirdi. Arslan, dernekten 5 kişinin ODTÜ’ye girişinin yasaklandığını açıkladı.

"'Maille irtibata geçin' dediler"

Arslan, şöyle konuştu:

“İç hizmetlerle görüşmem gerektiğini söylediler. Onun için gittim. Önce Rektörlüğü aradılar, sonra İç hizmetleri aradılar. ‘Alamıyoruz. Maille irtibata geçin’ dediler. Sorun ne diye sorunca ‘Hem de 2090’a kadar yasaklısınız’ dedi. Diploma Töreni’nden sonra oldu. Ahmet Kavalcı, yedek Yönetim Kurulu üyemiz. O kampüse girmek istediğinde o da yasaklı olduğunu öğrendi. Ona da süresiz yasak koymuşlar. Başkan yardımcımız Didem kampüse girmeye çalışmış. Ona da yasak olduğunu söylemişler. ‘İç hizmetlere gidip görüşeyim. Sebebini öğrenmek istiyorum’ demiş. Ona müsaade etmişler. Dilekçesini verdi ama dilekçeye yanıt gelmedi. Canan diye bir arkadaşımızın aracına yasak konmuş.

Benim aracımda mezun stickeri var. Parasını verdiğim sticker var. 2024 Ocak sonuna kadar geçerli. Normalde ben o araçla kapıdan geçerken sticker otomatik olarak bariyeri kaldırıyor. Hem aracım hem kendim ODTÜ’ye giremiyoruz.

"ODTÜ’yü yöneten ergen, tek bir adam var"

Ergen bir rektör var. Rektör bile demiyorum. ODTÜ’yü yöneten ergen, tek bir adam var. Kendi kafasına göre kararlar alıyor. Sabahleyin ısrarla bana yazılı tebliğ gelmediğini söyledim. ‘Tebligatta bulunun. Alayım, gideyim’ dedim. Bana yazılı bir belge verin, kapıdan almıyoruz deyin. Israrla bu belgeyi istememe rağmen vermediler. Islak imzalı dilekçe verip kayıt altına aldırmak istedim. ‘Seni içeriye kesinlikle alamayız. Bizde talimat var, mail atın’ dediler. Hukuk süreci başlatacağız. Yönetimdeki diğer arkadaşlarla da konuşup toplu bir ihtarname göndereceğiz. Yönetim Kurulu’nda 18 kişiyiz. Şu ana kadar beşimizin yasaklı olduğunu öğrendik.”