Medya

Sedat Ergin: Davet etseniz de etmeseniz de Hasan Cemal, Cumhuriyet gazetesi tarihinin bir parçasıdır

09 Mayıs 2024 16:52

T24 Haber Merkezi

Cumhuriyet gazetesinde 8 yıl diplomasi muhabirliği yapan Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Cumhuriyet gazetesinin 100. yıl kutlamasına çağrılmayan isimlerden Hasan Cemal'in, uzun yıllar genel yayın yönetmenliği yapmış bir isim olarak gazetenin tarihinden silinemeyeceğini ifade etti. 

Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında değerlendirmelerde bulunan Ergin, bu tür tartışmaların aşılması gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

Ergin, ''Bence bu tür konuların aşılması gerekir. 100 yıllık bir kurumdan söz ediyorsanız, Hasan Cemal çağırsanız da çağırmasanız da bu tarihin parçasıdır'' 

''Geçmişte çok büyük kavgalar olmuştur'' ifadelerini kullanan Ergin, ''100 yılı deviriyorsa bir müessese bu tür konulara olgunlukla yaklaşmak gerekir'' dedi.

Ergin, kutlamaya Cemal dışında yakın zamanda yöneticilik yapan başka isimlerin de çağrılmadığına dikkati çekmişti. 

TIKLAYIN - Basın tarihinin en doğurgan mutfağını kurdu; "tarihi yaşarken yakalamak" için çağını, "Kimse kızmasın" diye kendisini yazdı: Hasan Cemal 80 yaşında

Aralarında 11 sene Cumhuriyet gazetesini genel yayın yönetmeni olarak yöneten Hasan Cemal ve aynı görevdeyken gazeteyi hedef alan bir operasyonla tutuklanan Murat Sabuncu'nun da bulunduğu bazı isimler Cumhuriyet gazetesinin 100. yıl kutlamasına davet edilmemişti.