Gündem

Selahattin Demirtaş'tan hayatını kaybeden babası Tahir Demirtaş'a: Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum

"Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür"

31 Aralık 2023 16:51

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş yaşamını yitirdi. Cenazeye katılmayacağını ve yasını hücresinde tutacağını belirten Selahattin Demirtaş, "Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun" dedi. 

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş yaşamını yitirdi.

Tahir Demirtaş, 14 Mayıs seçimleri öncesi kalp krizi geçirmişti. Tedavisi devam eden Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Selahattin Demirtaş, ameliyat sonrası Adalet Bakanlığı tarafından özel bir jetle Diyarbakır'a getirilmişti. Demirtaş, ziyaretin ardından yine özel bir jetle Edirne Cezaevi’ne nakledilmişti.

Selahattin Demirtaş, cenazeye katılmayacağını ve yasını hücresinde tutacağını açıklamıştı. Demirtaş'ın babası için yayınladığı mesaj şöyle: 

"Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun. Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum."

TIKLAYIN - Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti

TIKLAYIN - Siyasilerden hayatını kaybeden Selahattin Demirtaş'ıın babası Tahir Demirtaş için başsağlığı mesajları

TIKLAYIN - DEM Parti'den hayatını kaybeden Selahattin Demirtaş'ıın babası Tahir Demirtaş için mesaj: 100 yıllık inkara karşı her daim mücadele etmiştir