Gündem

Selvi: Uğur Mumcu suikastı ve Akın Birdal dosyası yeniden açılmalı

29 Aralık 2022 08:18

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Necip Hablemitoğlu suikastıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye dikkat çekerek, "Uğur Mumcu suikastı ve Akın Birdal dosyası yeniden açılmalı" dedi. 

Selvi, bugünkü yazısında Heblemitoğlu suikastının iddianamesinde yer alan bazı detaylara dikkati çekti. 

Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara’daki Subaşı Restaurant’ta çalışan İrfan Birkan ve Nihat Gültekin ifadelerinde, Akın Birdal’ı Subaşı Restaurant’ta geldiğinde Nuri Gökhan Bozkır’ın takip ettiğini anlatıyorlar.

Hablemitoğlu suikastının kilit isimlerinden olan Özel Kuvvetler’de görevli Nuri Gökhan Bozkır, Akın Birdal’ı neden izliyor? Ona bu görevi kim verdi?

İddianamede, Uğur Mumcu suikastıyla ilgili iki nokta dikkati çekiyor.

Akın Birdal’a yapılan silahlı saldırının azmettirici iddiasıyla yargılanan Cemal Kulaksızoğlu, hapis cezasına çarptırılan Semih Tufan Gülaltay, “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım, Korkut Eken ve Cem Ersever’in uğrak yeri. İddianamede buranın Uğur Mumcu’nun evini gören bir noktada olan Rüzgar Güvenlik’e dikkat çekiliyor.
...

Hablemitoğlu soruşturmasını yürüten Savcı Zafer Ergün, cinayetin işlendiği 18 Aralık 2002 tarihinin öncesinde bu kişiler arasında yoğun bir trafik yaşandığını tespit etmiş. İddianamede buna ayrıntılı olarak yer vermiş.

Hablemitoğlu suikastının arkasındaki ilişkiler ağı çok önemli ipuçlarını taşıyor. Bu ilişkiler ağı üzerinden Uğur Mumcu suikastı ve Akın Birdal’a yapılan silahlı saldırıyla ilgili dosyayı yeniden değerlendirmekte yarar var."

TIKLAYIN - Hablemitoğlu davasına terör mahkemesi bakacak

TIKLAYIN - İşte Hablemitoğlu iddianamesi: Tetikçi Türkiye'ye 'hayalet' gibi gelmiş