Gündem

Sezgin Tanrıkulu'dan AKP'li Çelebi'ye yanıt: Kürtlerle uğraşanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satıyorlar

20 Kasım 2023 00:50

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Yakında 'Opera’ya gitmek de terör faaliyetidir' derler. Türkiye’nin ortak değeri Kürtlerle, Kürt sanatçılarla, siyasetçilerle ve sıradan vatandaşlarla uğraşanlar; diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satıyorlar" dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da dünyaca ünlü Mardinli soprano Pervin Chakar'ın konserine katıldı. Operaya, HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katılmıştı.  

Özel'in konsere gitmesini paylaşan AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise Özel'in genel başkan seçildiği CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a selam göndermesini hatırlatarak, "Özgür Özel’in kurultayda Demirtaş’a gönderdiği selam; HDP’li Pervin Buldan tarafından Kadıköy’de Opera’da alınmış… Hem Atatürk hem Demirtaş olmaz!" demişti.

"Yakında 'Opera’ya gitmek de terör faaliyetidir' derler"

Konserden video paylaşan CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, eleştirilere şu şekilde yanıt verdi: 

"Yakında 'Opera’ya gitmek de terör faaliyetidir' derler. Türkiye’nin ortak değeri Kürtlerle, Kürt sanatçılarla, siyasetçilerle ve sıradan vatandaşlarla uğraşanlar; diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satıyorlar. Kürtler; bu Cumhuriyetin sonradan değil, kuruluşundan beri vatandaşlarıdır. Diline ve kültürüne bir konser nedeniyle saldıranlar bilmeliler ki; Kürtler vatandaşlıklarını parayla satın almadılar ya da sonradan kazanmadılar. Mücadeleleri de sizin bu saldırılarınıza karşı eşit vatandaşlık içindir."

TIKLAYIN - AKP'li Çelebi: Özgür Özel’in Demirtaş’a gönderdiği selam, Pervin Buldan tarafından Opera’da alınmış

TIKLAYIN - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den, dünyaca ünlü Mardinli soprano Pervin Chakar'a reverans

Özgür Özel, T24'ün sorularını yanıtladı | CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ittifak atağı: Meral Hanım aramazsa ben ararım, HEDEP'le şeffaf görüşürüm, İmamoğlu'na akıl danışıyorum ama vesayet ilişkisi yok 

Özel, “Haksızlık ve hukuksuzluğa uğrayanlara selam gönderdim” demişti

T24'ün sorularını yanıtlayan Özel, kurultay konuşmasında Selahattin Demirtaş’a selam göndermesinin İYİ Parti’de bazı isimler tarafından eleştirildiğinin hatırlatılması ve bu eleştirilerin iş birliği sürecini etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine, şunları kaydetmişti:

“Benim açımdan etkilemez. Bir kez o selam sadece Selahattin Demirtaş’la ilgili değil. Selçuk Mızraklı’nın da adını söyledim. Onun yanında Gezi tutuklularını da söyledim. Söylediklerimin ortak özelliği HEDEP’li olmaları değil, ortak özellikleri yargılanma süreçlerinde ciddi şekilde haksızlığa, hukuksuzluğa uğramış olmaları ve bunun ayrıca Anayasa Mahkemesi kararlarıyla da tescil edilmiş olması. Adil yargılanmadıkları ortada. Meseleye ben bu açıdan bakıyorum.

Özgür Özel, T24'ün sorularını yanıtladı | CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ittifak atağı: Meral Hanım aramazsa ben ararım, HEDEP'le şeffaf görüşürüm, İmamoğlu'na akıl danışıyorum ama vesayet ilişkisi yok