Dünya Basınında Bugün

Sihirbaz Copperfield'a cinsel taciz suçlaması, Trump ve Biden yüz yüze, Hamas'ın dönüşü | Dünya Basınında Bugün

16 Mayıs 2024 09:52

T24 Dış Haberler

The Guardian'ın yaptığı bir araştırmaya göre ABD'li ünlü sihirbaz David Copperfield 16 kadın tarafından cinsel taciz ve uygunsuz davranışlarda bulunmakla suçlanıyor. Slovakya Başbakanı Robert Fico, dün Handlova'da halka seslenirken yakın mesafeden biri karnına olmak üzere en az üç kurşunla vuruldu. ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 27 Haziran ve 10 Eylül'de iki canlı yayın tartışması düzenleme konusunda anlaştı. The Washington Post, Hamas'ın İsrail ordusu tarafından geçen aylarda boşaltılan bölgelere hızlı şekilde dönmeye başladığını ifade etti. 

16 Mayıs 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | Kadınlar sihirbaz David Copperfield'ı cinsel istismarla suçluyor

The Guardian'ın yaptığı bir araştırmaya göre ABD'li ünlü sihirbaz David Copperfield 16 kadın tarafından cinsel taciz ve uygunsuz davranışlarda bulunmakla suçlanıyor.

İddiaların yarısından fazlası, olaylar sırasında 18 yaşından küçük olduklarını söyleyen kadınlardan geliyor. Bazıları 15 yaşından küçük olduklarını söylemiş olsa da Copperfield'ın yaşları hakkında bilgi sahibi olup olmadığı bilinmiyor.

Hakkındaki iddialar arasında üç kadınla cinsel ilişkiye girmeden önce onlara ilaç verdiği ve kadınların buna rıza gösteremeyeceklerini düşündükleri iddiaları da yer alıyor.


The Times | Slovakya Başbakanı vuruldu, yaşam mücadelesi veriyor

Slovakya Başbakanı Robert Fico, dün Handlova'da halka seslenirken yakın mesafeden biri karnına olmak üzere en az üç kurşunla vuruldu.

Cerrahlar dün gece Slovakya'nın popülist Başbakanı'nın, İçişleri Bakanı'nın siyasi amaçlı saldırı olarak nitelendirdiği olayda vurulmasının ardından hayatını kurtarmak için mücadele etti. 


New York Times | Biden ve Trump, yazın iki kez tartışacak

ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 27 Haziran ve 10 Eylül'de iki canlı yayın tartışması düzenleme konusunda anlaştı. 2020 seçimlerinde yarışan iki isim, 3 yıl sonra ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek. 27 Haziran'daki ilk yayın, ABD tarihinin en erken canlı yayın tartışması olacak. 


The Washington Post | Hamas kuzeye dönerken İsrail için son aşama yakında görünmüyor

The Washington Post, Hamas'ın İsrail ordusu tarafından geçen aylarda boşaltılan bölgelere hızlı şekilde dönmeye başladığını ifade etti. Habere göre bu sebeple İsrail ordusu, tekrar aynı bölgelerde çatışmalara giriyor. The Washington Post, kolayca yeni üye toplayabilmesi, sahip olduğu tünel ağı ve Gazze'deki rolü nedeniyle Hamas'ın yıkıcı bir savaş karşısında ayakta kalabildiğini gösterdiğini belirtti. 


TASS | Putin resmi ziyaret için Çin'e vardı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5. döneminin ilk yurtdışı ziyareti için Çin'e gitti. 

TASS'ın aktardığına göre Putin'in dış politika danışmanı Yuri Uşankov, Çin'in Putin'in yeni dönemde ilk ziyareti için "rastgele bir seçim" olmadığını, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in geçen sene "yaptığı dostça davranışa" bir karşılık olduğunu belirtti. 

Bugün Çin lideri Cinping ile bir araya gelen Putin, Rusya ile Çin arasındaki ilişkilerin "oportünist" olmadığını ve görüşmelerin "kimseye karşı yapılmadığını" ifade etti. 

Putin, "Rusya ve Çin arasındaki ilişkilerin oportünist ve kimseye karşı olmaması çok önemlidir. Bizim uluslararası ilişkilerdeki işbirliğimiz bugün uluslararası arenada istikrarı sağlayan en önemli faktörlerden biridir" dedi. 

Putin, "Rusya ve Çin, BM, BRICS, ŞİÖ ve G20'de başarılı bir şekilde işbirliği yapmaktadır. Avrasya alanındaki entegrasyon süreçlerini daha da uyumlu hale getirmeye, Avrasya Ekonomik Topluluğu'nun ve Kuşak ve Yol Girişimi'nin potansiyelini birleştirmeye kararlıyız." diye konuştu.


Al Arabiya | İsrail Savunma Bakanı hükümetin savaş sonrası Gazze yönetimine karar vermesi gerektiğini söyledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Filistin bölgesi üzerinde uzun vadeli bir askeri yönetime karşı çıkma sözü veren kendi savunma şefi tarafından kamuoyu önünde eleştirildi. 

Netanyahu, Gazze'de Hamas'a alternatif bir hükümet kurulması için öncelikle Filistinli militan grubun ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi ve bu hedefin "mazeret gösterilmeden" gerçekleştirilmesini istedi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant ise hükümeti savaş sonrası Hamas dışı bir Filistin yönetimi önerisini ciddi bir şekilde tartışmaktan kaçınmakla suçladı.