Kültür-Sanat

Sina Koloğlu: Yeni bir “tarihi” dizi geliyor, bir kitaptan uyarlama olacak

“Game of Thrones ve Muhteşem Yüzyıl gibi olacak ama ejderhalar olmadan”

12 Mayıs 2024 11:16

Gazeteci-müzisyen Sina Koloğlu, TİMS Production’nın Uluslararası Pazar Sorumlusu Selin Arat’ın verdiği bir röportajda yeni bir projeye hazırlandıklarını belirterek “Game of Thrones ve Muhteşem Yüzyıl gibi olacak ama ejderhalar olmadan” sözlerini aktardığı yazısında, “Yeni bir ‘tarihi’ dizi geliyor” dedi. Koloğlu, projeye dair açık verilmediğini belirterek “bir kitaptan uyarlama, ihtişamlı bir Osmanlı dönemi” ipucunu aldığını aktardı.

Koloğlu’nun Oda TV’de kaleme aldığı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“TİMS Production’nın Uluslararası Pazar Sorumlusu Selin Arat’ın söyledikleri; ‘Her zaman bir sonraki ‘Muhteşem Yüzyıl’ı nasıl bulacağımızı, aklımızda tutuyoruz. 26.000 metrekarelik bir stüdyo alanımız var ve bir sonraki Muhteşem Yüzyıl'ı orada kaydetmek için sabırsızlanıyoruz. Bu dizinin orijinal yazarlarıyla hala temas halindeyiz ve bize zaman zaman fikirler getirmeye devam ediyorlar. Konuşmamızın başında bahsettiğim, büyük bir proje için ortaklık konusuna gelince, bunu gerçekten yapmak istiyoruz. Game of Thrones ve Muhteşem Yüzyıl gibi olacak ama ejderhalar olmadan.’

Sözlerden anlaşılan yeni bir ‘tarihi’ dizi geliyordu. Ben de açtım sordum. Şimdilik pek ‘açık verilmiyor’ diyeyim. ‘Detay için çok erken. Sadece söyleyebileceğimiz, bir kitaptan uyarlama olacak.’ Ve 'ihtişamlı bir Osmanlı dönemi’ ipucunu aldım.”