Gündem

Tansu Çiller'den "Can Yücel" iddialarına açıklama: İftira

"Tümüyle hakikat dışı olan bu iddia, bana ve merhum Can Yücel'in şahsına karşı açık bir iftiradır"

22 Mart 2024 12:41

Eski başbakanlardan  Tansu Çiller, "Can Yücel'in kendisi için şiir yazmasını istediği" iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tümüyle hakikat dışı olan bu iddia, bana ve merhum Can Yücel'in şahsına karşı açık bir iftiradır" dedi

Çiller, sosyal medyada "Can Yücel'i çağırıp kendisi için şiir yazmasını istediği" şeklinde yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Çiller, yazılı açıklamasında, "Türkiye'nin bölünmüşlük üzerinden siyaset yapanlar nedeniyle birbirlerini karalayan düşman taraflara dönüştüğünü" belirtti.

"Bunun sonucunda, insanların siyaseten mantık ve hakikat sınırlarının dışında karalamalara hedef olduğunu, bu durumların bölünmeyi daha da derinleştirdiğini" belirten Çiller, "Sosyal medyada yer alan, benim Can Yücel'i çağırarak 'Bana şiir yazın' dediğim söylemi bunun en belirgin örneklerindendir. Tümüyle hakikat dışı olan bu iddia, bana ve merhum Can Yücel'in şahsına karşı açık bir iftiradır" ifadelerini kullandı.

Can Yücel kimdir?

21 Ağustos 1926'da İstanbul'da doğan Can Yücel, Milli Eğitim eski bakanlarından Hasan Ali Yücel'in oğludur. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Klasik Filoloji Bölümü'nde eğitim aldıktan sonra İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Uzun süre Fransa'da Paris ve İngiltere'de yaşadı. 1953'te Kore Savaşı'na katılan Türk birliğinde askerlik görevini tamamladıktan sonra yeniden İngiltere'ye gitti ve Londra'da BBC'nin Türkçe bölümünde spikerlik yaptı. 1963'te Türkiye'ye döndükten sonra Marmaris'te turist rehberi olarak çalıştı ve ardından İstanbul'a yerleşti. Bağımsız çevirmen ve şair olarak yaşamını sürdürdü, Vatan, Demokrat ve Söz gazetelerinde köşe yazıları kaleme aldı. Son olarak İzmir'e taşındı ve oradan Muğla'nın Datça ilçesine yerleşti. 12 Ağustos 1999'da yaşamını yitirdi.