Gündem

"Tarikat Hasan Efendi'nin değildir" demişti: Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'nın lideri Kılıç'ın ölümüyle ilgili açıklama

22 Nisan 2024 22:34

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisini cemaatten ihraç ettiğine yönelik açıklamasına "Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin" ifadeleriyle yanıt vermişti. Ünlü, İsmailağa cemaatinde Mahmud Ustaosmanoğlu'ndan sonra "posta oturan" Hasan Kılıç'ın ölümü üzerine yaptığı açıklamada, "En son olayda gelmesin buyurdu, gelmedik. Onda da bir hayır var dedik, biz onu Allah için sevdik" dedi.

"Cübbeli Ahmet Hoca" Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin 2022’de vefat eden lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'ndan sonra "posta oturma" hakkının kendisinde olduğunu iddia etmiş, yeni lider Hasan Kılıç'ın yanı sıra cemaate meydan okumuştu. Bu meydan okumanın ardından zehir zemberek bir açıklama yapan İsmailağa cemaati ise Cübbeli Ahmet Hoca ile tüm bağlarını kopardığını bildirmişti.

Cemaatin açıklamasından sonra kendisi de bir açıklama yapan Cübbeli Ahmet Hoca, "Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu" ifadelerini kullanmıştı.

Cemaatin yeni lideri Hasan Kılıç'ın bugün vefat etmesi üzerine yeni video mesajı yayımlayan Ünlü, "En son olayda gelmesin buyurdu, gelmedik. Onda da bir hayır var dedik, hocamızın beyanında. Dolayısıyla bir alem ölmüş gibi, bir cihan yıkılmış gibi üzülmek lazım. Biz onu Allah için sevdik" dedi.

TIKLAYIN - Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Tarikat Hasan Efendi'nin değildir ki, beni ihraç etsin

TIKLAYIN - İsmailağa’dan, ilişiğini kestiği 'Cübbeli Ahmet' için zehir zemberek açıklama: Tarikatımızın mahremini ortaya saçtı, cemaati dağıtmaya çalıştı

Ünlü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hayırlı haberler bekliyorduk ama ecele çare yok. 120 sene yaşasa da başımıza fitne çıkmasa diye dualarımı hatırlarsınız ama ecele çare yok. Bundan dolayı bu gece şifai şerif dersini yapamayacağız. Şimdi büyük bir hüzün içindeyiz. Bir alimin ölmesi bir alemin ölmesidir. Hasan Efendi Hocamız, ilmi faziletiyle bıraktığı yüzlerce, binlerce vekilin başıydı. Hepimiz kendisine saygı ve hürmetle tabiydik. En son olayda gelmesin buyurdu, gelmedik. Onda da bir hayır var dedik, hocamızın beyanında. Dolayısıyla bir alem ölmüş gibi, bir cihan yıkılmış gibi üzülmek lazım. Biz onu Allah için sevdik."

Ünlü, Kılıç'ın ölümüne üzülmeyenler için de, "Münafık ve zındık. Nasıl üzülmezsin ya... Bir alim vefat etmiş!" diye konuştu.

Erdoğan da Kılıç'ı ziyaret etmişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim öncesi Fatih'teki temasları sırasında İsmailağa Cemaati'nin merkezini de ziyaret etmiş ve Hasan Kılıç ile görüşmüştü.