Gündem

Tarım Orman İş Sendikası: Orman köylüleri açlıkla sınanırken, misafirhaneler var ama otelde toplantı yapıldı, katılanlara 5.250 liralık spor ayakkabılar dağıtıldı!

“Yaklaşık 500 bin orman köylüsünün 3.8 milyar TL alacağı var”

05 Şubat 2024 09:03

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bir orman köylüsünün “kasım ayının başından beri ödeme alamadıklarına” ilişkin mektubunu paylaştığı yazısında, Tarım-Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş’un üst düzey yöneticilerin katılımıyla geceliği 5 bin liralık otelde yapılan toplantıya tepkisini aktardı.

"Kredi kartlarımız, akaryakıt borçlarımız, ev kiralarımız ödenmedi. Çok mağduruz"

Muğla’dan Mehmet Dikmen adlı bir orman köylüsü, yazdığı mektubunda şöyle dedi:

“Efendim, biz orman köylüsüyüz. Orman emvali üretimi ve nakli yapıyoruz. Kereste ve odunları Kırsal Kalkınma Kooperatifleri vasıtasıyla teslim ediyoruz. Yüzde 100 devlet tekelinde bir iş. Efendim, kasım ayının başından beri ödeme alamadık. Önceki yıllarda aralık ve ocak aylarının ortalarına kadar yıl sonu kapanış ve sayım dolayısı ile ödeme yapılmazdı. Bu normal bir durumdu. Şimdi olağan dışı bir durum var. Dört aydır ödeme alamıyoruz. Kredi kartlarımız, akaryakıt borçlarımız, ev kiralarımız ödenmedi. Çok mağduruz.”

“Yaklaşık 500 bin orman köylüsünün 3.8 milyar TL alacağı var”

Tarım-Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, köylülerin en geç bir ay içinde aldıkları hak edişleri dört-beş aydır alamadıklarını doğruladı; “Yaklaşık 500 bin orman köylüsünün 3.8 milyar TL alacağı var ve hala ödenmesi konusunda açıklama yok” dedi.

“Orman köylüleri yaşam savaşı verip açlıkla sınanırken, lüks harcamalar hangi kaynaktan karşılanmaktadır?"

Köylülerin parası ödenmezken, Orman Genel Müdürlüğü’nde Lale Devri’nin yaşandığını savunan Durmuş, şöyle dedi:

“Ocak ayının son haftasında Antalya’da üst düzey yöneticilerin katılımıyla toplantılar düzenlendi. Antalya’da beş yıldızlı otel düzeyinde iki eğitim merkezi ve Ankara’da misafirhane varken, geceliği 5 bin TL üzerindeki otelde toplantı yapıldı. Sömestr tatiline denk getirilen toplantıya yöneticinin aileleri katılmış olup katılanlara 5.250 TL’lik spor ayakkabılar dağıtıldı.

Orman köylüleri yaşam savaşı verip açlıkla sınanırken, lüks harcamalar hangi kaynaktan karşılanmaktadır? Bölge müdürleri neden altı milyonluk lüks ciplerle gelmiştir? Hani tasarruf uygulanacaktı?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.