Politika

Tekrar aday gösterilmeyen ilçe belediye başkanından CHP'ye: Şeffaf olacağı açıklanan adaylık sürecinde anket ve raporlar kamuoyu ile paylaşılmadı

"Aday tercihinde Karabağlar'ın kendine özgü dokusu göz ardı edildi"

02 Şubat 2024 17:11

CHP Parti Meclisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yaptığı açıklama ile aday belirleme sürecini eleştirdi. Selvitopu, "Şeffaf olacağı açıklanan adaylık sürecinde, memnuniyet anketleri ve ilçe heyet komisyonlarının hazırladığı raporlar ve diğer çalışmalar kamuoyu bilgisine sunulmadı. Aday tercihinde Karabağlar'ın kendine özgü dokusu göz ardı edildi, Karabağlar, Partimiz MYK'sinde yer alan İzmir temsilcilerinin iki dudağının arasından çıkan tercihlerle şekillendirilemeyecek ve partimizin İzmir'deki genel oy oranını derinden etkileyecek kadar büyük ve önemli bir ilçe" dedi.

CHP tarafından tekrar aday gösterilmeyen Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, yazılı açıklama yaptı. Başkan Selvitopu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"'Şeffaf' olacağı açıklanan adaylık sürecinde, memnuniyet anketleri ve ilçe heyet komisyonlarının hazırladığı raporlar ve diğer çalışmalar kamuoyu bilgisine sunulmadan; Karabağlar'ın sosyokültürel yapısı dikkate alınmadan tercih yapıldığını gördük. Gelinen noktada, bu tercihin kentimiz ve partimiz için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini düşünüyor; bu önemli uyarıyı yapmayı gerekli buluyorum. Karabağlar'ı; Konak ve Karşıyaka gibi merkez ilçelerle kıyaslamak büyük bir yanılgıdır. Karabağlar, Partimiz MYK'sinde yer alan İzmir temsilcilerinin iki dudağının arasından çıkan tercihlerle şekillendirilemeyecek ve partimizin İzmir'deki genel oy oranını derinden etkileyecek kadar büyük ve önemli bir ilçedir. Aday tercihinde Karabağlar'ın kendine özgü bu dokusunun göz ardı edildiğini, bir kez daha üzülerek belirtmek istiyorum.

Bu noktaya kolay gelmedik. Kentin rantından ayrıcalıklı pay isteyen her kişiyle, grupla, güç sahipleriyle ve iktidarla yılmadan, bıkmadan, usanmadan mücadele ettim. Belediyenin her kuruşunu hassasiyetle kamu yararı için harcadım. Siyaseti zenginleşmenin, nüfuz sahibi olmanın aracı olarak değil, her zaman halka hizmet etmenin bir yolu olarak gördüm. Temiz ve ilkeli siyaset için doğru bildiklerimi her platformda söyledim.

Hiçbir kişisel çıkar beklemeden, büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Karabağlar Belediye Başkanlığı görevinde desteklerini esirgemeyen Karabağlarlı hemşerilerime, büyük bir özveriyle görevlerini yapan çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerime, 58 mahallemizin muhtarlarına, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerine teşekkür ederim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve Cumhuriyetimizin güvencesi olan partimizin başarısı için çalışmaya devam edeceğimi; 'kişilere değil, topluma hizmet' anlayışıyla siyaset yapmayı sürdüreceğimi kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım."