Gündem

The Sun muhabirinin gizli kamerayla çektiği doktor konuştu: Türkiye’nin başarısını engellemek için karalama yaptılar

10 Nisan 2024 10:28

The Sun muhabirinin kendisini gizlice çektiği ve rahatsız edici davranışlarda bulunduğu iddiasıyla suçladığı Doktor Serkan Süleyman Aslan konuştu. Sağlık turizmi çerçevesinde bir grup doktor olarak İngiltere’ye giderek hasta bilgilendirme toplantısı yaptıkları sırada kendisinden randevu alan bu kişiyi muayene ederken odada asistanı olduğunu ve hastanın da arkadaşı olduğunu belirtti. “izinsiz vücuduma dokundu” iddiasına, “Böyle bir şey olabilir mi? Bir kişinin vücuduna izinsiz dokunulur mu? Deontoloji kurallarının dışına çıkılır mı?” iye tepki gösteren Doktor Aslan, “Benim üzerimden Türkiye’nin bu alandaki başarısını engellemek için karalama yaptılar. Olan biten budur” dedi.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Türkiye'deki estetik doktorlarının, "Brazilian Lift" olarak bilinen kalça kaldırma operasyonu başta olmak üzere birçok estetik ameliyat işlemini indirimli fiyatlarla pazarlamak için Britanya'da yaptıkları tanıtım gezilerinde "rahatsız edici" davranışlarda bulundukları iddiasında bulunan haberdeki doktorun açıklamalarını aktardı.

Hakan’a ulaşan Doktor Aslan, “Gazetede fotoğrafını görünce hatırladım. Bizde randevu sistemi vardır. Yani sokaktan gelip de toplantıya katılamaz. Randevu almıştı. Brezilya popo denilen bir talebi vardı. Yanımda hemşire asistanım var. İngilizce bildiğim halde hastayı tam, eksiksiz ve doğru bilgilendirmek için tercümanım var. Eldivenlerim var. Hastaya ne istediğini sordum. Talebinin tıbbi açıdan gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini anlayabilmek için de muayene ettim” dedi.

“İzinsiz vücuduma dokundu” iddiasına tepki

Doktor Aslan, “izinsiz vücuduma dokundu” iddiasına, “Böyle bir şey olabilir mi? Bir kişinin vücuduna izinsiz dokunulur mu? Yanımda hemşire var, yanımda tercüman var. Deontoloji kurallarının dışına çıkılır mı? Bizim yaptığımız toplantılarda deontoloji kurallarının dışına çıkılmaz” diye yanıt verdi.

Doktor Aslan şunları kaydetti:

“Türkiye’nin birçok hastanesi gibi bizim hastanemiz de sağlık turizmine katkı sunmak için çalışıyor. Bunun için çeşitli ülkelere gidiyor, oradaki hastaları bilgilendiriyoruz. Yaptığımız iş, tanıtım ve ameliyat bilgilendirme toplantısıdır. Bu toplantıları, otel odalarında gizlice yapmıyoruz. Otellerin büyük toplantı salonlarında yapıyoruz. Toplantı salonlarının girişinde “Tanıtım ve ameliyat bilgilendirme toplantısı” diye yazılar yazıyoruz. Yani açık, şeffaf ve kurallara uygun bir iş bu. Bu toplantılara ekip olarak gidiyoruz. Sadece plastik cerrahlar yer almıyor ekipte. Genel cerrahi, obezite cerrahisi, diş hekimliği... Bu alanlarda yetişmiş uzmanlarımız da yer alıyor. 10 - 15 kişilik bir ekip. Yaptığımız organizasyonda Birleşik Krallık vatandaşları da görev alıyor. Sağlık turizmi alanında uzman ve yardımcı olarak çalışan Birleşik Krallık vatandaşı çalışanlarımız da var. Danışmak ve bilgi almak isteyen kişilerle otellerin toplantı salonlarında görüşülüyor.

“Benim üzerimden Türkiye’nin alandaki başarısını engellemek için karalama yaptılar”

“Türkiye’de sağlık turizmi diye bir portföy açıldı. Yaklaşık 5 milyar dolar getirisi var bu sektörün. İstanbul, Ankara ve İzmir’den hastaneler, bu alanda başarılı işler yapıyorlar. Bu dikkat çekiyor. Benim üzerimden Türkiye’nin bu alandaki başarısını engellemek için karalama yaptılar. Olan biten budur.”

TIKLAYIN - The Sun muhabiri, gizli görüşmeyi kaydetti; Türk estetik doktorunun kalça ameliyatına zorladığı ortaya çıktı

TIKLAYIN - The Sun muhabiri, gizli görüşmeyi kaydetti; Türk estetik doktorunun kalça ameliyatına zorladığı ortaya çıktı