Gündem

TOKİ evlerini kanalizasyon suyu bastı!

Bina sakinleri DİSKİ'nin kendilerine yardımcı olmadığını savundu

22 Mart 2024 11:58

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’ndeki TOKİ konutlarındaki giriş katlar kanalizasyon suyu ile doldu.

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde bulunan Maliye-TOKİ konutlarını su bastı. Sahur uyanan giriş katlardaki bina sakinleri evlerinin su ile dolduğunu görünce şok oldu.

Yağmur suyunun tıkadığı giderlerden taşan artıklar ile yağmur suyu evlerin mutfaklarına kadar doldu. Bina sakinleri çaresiz bir şekilde kendi imkanları ile evlerinden suyu tahliye etmeye çalıştı.

Amida Haber’e konuşan bina sakinleri, "Sabah sahura uyandığımızda evimizin içi su dolmuştu. Yağmur kanalizasyonu tıkamış, kanalizasyon pislikleri ile birlikte evimiz su içinde. Bütün eşyalarımız zarar gördü. Evlerin parkeleri şişti" dedi.

DİSKİ’yi defalarca aramalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirten bina sakinleri kendi olanakları ile suyu tahliye etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Mahalle muhtarı da 5 yıldır aynı sıkıntının yaşandığını belirterek, "5 yıldır bu bölgede en ufak bir yağmurda bu sorunu yaşıyoruz. Ufak bir yağmurda kanalizasyon taşıp evlere doluyor. DİSKİ’de muhatap bulamıyoruz. Su dolan binaların temeli çürüdü, bir gün yıkılıp gidecekler" dedi.