Gündem

“İlk Evim Arsa Projesi” kampanyasından AKP’li vekile arsa çıktı; TOKİ’den açıklama geldi

AKP'li vekil, "Bu haktan feragat ettim" dedi

25 Şubat 2024 07:15

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ‘İlk Evim Arsa Projesi’ kampanyası kapsamındaki çekilişi önceki gün yapıldı. AKP Ankara Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Kurtcan Çelebi’ye Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Bezirhane - Cimşit Mahallesi’nden arsa çıktı.

“İlk Evim Arsa Projesi” kampanyasından yararlanmak için aylık 16 bin TL’nin altında gelirinin bulunması; kendisinin, eşinin ve çocuklarının üzerine ev ya da ev yapılabilecek arsa ve arsa payının olmaması gerekiyor.

Kurtcan Çelebi: Bu haktan feragat ettiğim

Sözcü’nün ulaştığı Çelebi, Ankara’da kirada oturduğunu ve milletvekili olmadan önce kampanya için başvurduğunu söyledi. Çelebi “Vekil olmadan önce başvurum vardı. Çıkıp çıkmadığını bilmiyorum” dedi. Başvuru için 16 bin TL’nin altında aylık gelire sahip olmak gerektiği hatırlatılan Çelebi “Milletvekili seçilmenizden önce aylık geliriniz 16 bin TL’nin altında mıydı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Kendi şirketimde sigortalı olarak çalışıyorum. Şirket ortağımın üzerine. Ben sigortalı görünüyorum. Muhtemelen öyle, şartlar uyuyordur. Şu an kirada oturuyorum. Üzerimde herhangi bir şey yok."

TOKİ’den çıkan arsa için nasıl bir tasarrufta bulunacağı sorusuna AKP’li Çelebi “Şu anda böyle bir ihtiyacımız yok” yanıtı verdi.

TOKİ’yi aradığını belirten Çelebi “TOKİ’den ilgili kişiler bana arsanın çıktığını söylediler. Bu haktan feragat ettiğimi kendilerini söyledim” diye konuştu.

TOKİ'den açıklama geldi

Söz konusu durum hakkında TOKİ’den de bir yazılı açıklama geldi. TOKİ’nin açıklamasında şu ifadeler yer verildi:

"TOKİ web sitesi üzerinden açıklanan başvuru şartlarına göre tapu sahipliği bulunmayan, ikamet durumları uygun olan, belirli bir gelir düzeyinin altında olan ve daha önce TOKİ projelerinden faydalanmayan vatandaşların müracaatları alınarak belirlenen şartlara uygunlukları ön incelemeden geçirilerek kura sürecine tabi tutulmuştur. Bu kuralar sonucu hak sahiplikleri belirlenmiştir.

İlerleyen süreçte noter huzurunda yer belirleme kuraları çekilecek olup, hak sahipleri için banka sözleşmesi esnasında mülkiyet ve gelir durumları kontrol edilerek şartları uygun olanlar ile sözleşme imzalanmaktadır. Habere konu hak sahibi Kurtcan Çelebi ile ilgili herhangi bir sözleşme imzalanmamış, hakkından feragat ettiğini belirtmesi üzerine hak sahipliği iptal edilmiştir. İdaremizce yapılan bütün çalışmalarda şartlara uygunluğu kontrol edilerek işlem tesis edilmektedir. Şartları sağlamayanların hak sahiplikleri sözleşme imzalamış olsalar bile sona erdirilmektedir."