Dünya

Trump, Cumhuriyetçi Parti aday adaylarıyla canlı yayın tartışmalarına katılmayacağını doğruladı

21 Ağustos 2023 11:12

T24 Dış Haberler

2024'te tekrar Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için yarışacak olan eski ABD Başkanı Donald Trump, çarşamba günü Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayları arasında yapılacak olan canlı yayın tartışmasına katılmayacağını ifade etti.

Aday adaylarını halkın gözü önünde karşı karşıya getiren programlara katılmayacağını sosyal medya platformu Truth Social üzerinden doğrulayan Trump, "CBS anketi çıktı, efsanevi farkla öndeyim. DOLAYISIYLA TARTIŞMALARA KATILMAYACAĞIM" yazdı.

The Guardian'ın aktardığına göre konu hakkında bilgili olan kaynaklar Trump'ın ekibinin bu stratejisinin iki amacı olduğunu söyledi: diğer aday adaylarının dikkat çekmesini önlemek ve Trump'ın yeni yayın çizgisinden memnun olmadığı Fox News'u "rezil etmek".

ABD basınına göre Trump haftalardır danışman ve destekçilerine canlı yayın tartışmalarına katılıp katılmaması gerektiğini soruyordu. Cevaplar büyük oranda Trump'ın yayınlara çıkmaması yönünde oldu. 

Trump'ın ayrıca canlı yayın tartışmasına önden haber vermeden gitmeyi de düşündüğü belirtildi. Trump, böylece tartışmada rakiplerinin dediklerinin değil, kendi sürpriz ziyaretinin konuşulacağını düşünüyordu.