Seçim 2024

Turgut Altınok, devir teslim törenine katılmadı: Keçiören Belediye Başkanı Özarslan göreve başladı; belediye binasına 'T.C.' tabelası asıldı

05 Nisan 2024 01:55

Ankara'nın Keçiören Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mesut Özarslan, mazbatasını alarak görevine başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan'ın talimatıyla Keçiören Belediyesi binasına 'T.C'. tabelası asıldı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde belediye başkanı seçilen Mesut Özarslan, belediyede düzenlenen törenle mazbatasını alarak, görevine başladı. Mazbata tesliminin ardından devir- teslim töreni gerçekleştirildi. Törene, Keçiören'i 4 dönem yöneten ve 31 Mart seçiminde AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak yarışıp kaybeden Turgut Altınok katılmadı.

Özarslan, mazbatayı önceki dönem AKP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Başkan Yardımcısı Metin Akdemir'den teslim aldı.  Özarslan, parti rozetini çıkarıp yakasına Türk bayrağı rozeti taktı.

Özarslan, törenin ardından kendisine destek veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve beraberindeki partililer ile birlikte Keçiören Belediyesi’nin bahçesinde toplanan kalabalığa hitap etti, Mansur Yavaş'ın kürsüye çıktığı anda, eski dönemde sökülen 'T.C.' tabelası belediye binasına yeniden takıldı. Mansur Yavaş, 'T.C.' tabelasının olması gereken yere konulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Sevgili Keçiörenliler, öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Gerçek belediyeciliğin ne olduğunu 5 yıldır bizimle yaşadınız, seçim döneminde de icraatlerimizi anlattık. Önce 'hiçbir icraati yok' derken sonra bizim yaptıklarımızı kopyalayıp, 'bir fazla vereceğiz' diyerek, devam ettiler. Kendininiz görevdeyken kimseye hiçbir şey yapmamışsınız ondan sonra yapacağım diyorsunuz, dolayısıyla kimse inanmadı. Seçim sürecinde bir anket yaptırdım eylül- ekim ayında Keçiören'de yüzde 50'nin üzerinde oy verileceği görülüyordu. Bunun üzerine 'seçimi kazanacağımıza inanan, bana güvenen bir aday arıyorum' dedim. Birçok insan gerçekten ilk başta inanmadılar ama daha sonra Mesut Özarslan kardeşim cesaret etti, 'Ben Keçiören'de seçimi alırım' dedi, bu bir inanç meselesi."

Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve Keçiören Belediye Başkanı Özarslan ile el ele tutuşup, "Keçiören bundan sonra Çankaya ile yarışacak haberiniz olsun, el ele verilecek. Çankaya- Keçiören ayrımı da ortadan kalkacak, bütün belediye başkanlarımız el ele vererek yaşadığımız kenti çok daha keyifli, yaşanabilir hale getireceğiz, boynumuzun borcudur" dedi.