Gündem

Türkiye'de mide ameliyatı olan 20 yaşındaki İngiliz kadın, uçakta hayatını kaybetti: "Enfeksiyona rağmen taburcu ettiler" iddiası

Annenin açıklamasına göre, Sırbistan ve Britanya'daki ilgili kurumlar, Morgan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı

23 Ocak 2024 15:34

Tüp mide ameliyatı olmak üzere Türkiye'ye gelen 20 yaşındaki İngiliz bir kadının ameliyatının başarısız geçmesi sonrası kalp krizinden öldüğü iddia edildi. Uçakta fenalaşması sonrası Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da hayatını kaybeden Morgan Ribeiro'nun annesi Erin Gibson, Türkiye'deki kliniği kızının parasını alıp ölüme terk etmekle suçladı.

Daily Mail'in haberine göre; anne Gibson, İstanbul'da bir hastanede ameliyat olduktan sonra enfeksiyon kaptığını ve buna rağmen ameliyattan 3 gün sonra hastaneden taburcu edildiğini ileri sürdüğü kızının operasyon geçirdiği hastaneyi kınayarak, "Hiçbir anne benim şu anda yaşadığım acıyı yaşamamalı" ifadelerini kullandı.

"Genç insanlara hayal satıyorlar"

Kızının İsviçre'de bir firmaya 2 bin 500 pound (yaklaşık 96 bin TL) ödeme yaptıktan sonra ameliyatının Türkiye'de yapıldığını anlatan anne, ameliyatın başarısız geçtiğini, ülkesine dönmek üzere bindiği uçakta fenalaşması üzerine uçağın Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a acil iniş yaptığını, buradaki doktorların kızının ince bağırsağının delindiğini tespit ettiğini anlattı.

Gibson, "Cerrahın oranın yakınında olmaması gerekiyordu. Dahası operasyon sebebiyle enfeksiyonu vardı. Morgan'ın bu kadar karmaşık bir prosedürden yalnızca 3 gün sonra taburcu edilmesinin yolu yok. Parasını alıp onu ölüme terk ettiler" diye konuştu.

"Bu insanlar durdurulmalı" diyen anne, "Sadece genç insanlara bir hayal satmakla ilgileniyorlar. Ama ne için? Toplumun baskınlarına uyum sağlasınlar diye" diye konuştu.

Britanya ve Sırbistan'da soruşturma başlatıldı

Kızının ameliyatı kendisine haber vermeden ayarladığını ve aralarının ameliyattan önceki son 6 ayda bozulduğunu anlatan Gibson, kızının bu süreçte tüp mide operasyonuyla ilgili araştırma yaptığını, sunulan indirimli fiyatla ilgilendiğini, kliniğin ise başarısızlıklarından ziyade başarılarının altını çizdiğini savundu. Anne, ameliyattan, kızının uçağa binip Türkiye'ye geldiği gün haberdar olduğunu söyledi.

Sırbistanlı doktorları öven anne, doktorların kendisine bunun estetik ameliyat olan ve geçirdiği komplikasyonlar sonucu uçağı acil iniş yapmak zorunda kalan üçüncü vaka olduğunu söylediğini ileri sürdü. Annenin açıklamasına göre, Sırbistan ve Britanya'daki ilgili kurumlar, Morgan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Gazetenin paylaştığı bilgilere göre, ince bağırsağının 10 santimetrelik kısmı alınan genç kadın, 9 Ocak'ta kalp krizi geçirerek komaya girmiş, bundan 4 gün sonra Belgrad'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.