Gündem

Tuzla Piyade Okulu’ndaki olayda hakkında soruşturma başlatılan 3 teğmen neden savunma vermedi?

29 Aralık 2023 09:20

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Tuzla Piyade Okulu’ndaki Atatürk resmini yırtan ve buna tepki gösteren teğmenler arasındaki arbedeyle ilgili haklarında başlatılan soruşturma kapsamında savunma vermesi gereken teğmenlerin itiraz dilekçesi yazdıklarını aktardı.

Erkin, “Üç teğmen neden savunma yapmadı?” başlıklı yazısında üç teğmenin Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na sundukları dilekçedeki şu bölümü aktardı:

“Şahsıma yapılan hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Tarafıma 15 Aralık 2023 tarihinde savunma istem yazısı tebliğ edilmiş, 8 günlük süre verilmiş ve bu sürenin hafta sonu dolacak olmasına rağmen daha önce savunmaya dayanak belgelerin verilmesi hususu avukatlarımız tarafından yazılı olarak komutanlığımıza iletilmesine ve talepte bulunulmasına rağmen şu aşamaya kadar bahse konu belgeler ne avukatlarımıza, ne de bize verilmiştir. Bu nedenle, savunmaya dayanak belgeler talebimize rağmen verilmediği için bu aşamada savunma yapmamız mümkün değildir. Bilindiği üzere savunmaya dayanak olan belgeler tebliğ edilmeden savunma süresinin uzatılmaması hem 6413 Sayılı Kanunu’nun 40’ıncı maddesine aykırı hem de Anayasal savunma hakkının kısıtlanması mahiyetindedir. Bu itibarla savunmaya dayanak belgeler bana ve avukatlarıma verilmediği için bu durumda ancak avukatlarımla birlikte Yüksek Disiplin Kurulu’nda sözlü ve yazılı savunma yapacağım.”

Erkin ayrıca ulaştığı şu bilgileri paylaştı:

“Teğmenlerin avukatları, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na da 20 Aralık’ta “soruşturma dosyasına ulaşmak” için dilekçe yazdı ancak verilen cevapta adres Milli Savunma Bakanlığı gösterildi ve başvurunun bakanlığa yapılması istendi.”

Öte yandan Erkin, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin son grup toplantısında yaptığı konuşmadaki şu sözlerine dikkati çekti:

“Milli Savunma Bakanımızın, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta heyetinin, kahraman asker ve polislerimizin sonuna kadar arkasındayız. Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım günü yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan şahısla ilgili gereği yapılmış, gösterilen tepkiler de bizim nezdimizde haklı bulunmuştur. Milli Savunma Bakanımız konunun takip edildiğini ve gereğinin yapılacağını açıklamıştır.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.