Gündem

Uçan Süpürge Vakfı, "Yerel Kadın Muhabirler Ağı" projesini yeniden hayata geçiriyor

3 ayda 50 haber yayınlanması hedefleniyor

19 Ocak 2024 15:45

Uçan Süpürge Vakfı, 22 yıl önce başlattığı "Yerel Kadın Muhabirler Ağı" projesini yeniden hayata geçiriyor. Vakıf, proje kapsamında 6 haftalık çevrimiçi eğitimlere tam katılım gösteren muhabir adaylarıyla Uçan Süpürge’nin web sitesinden ve mail bülteninden kadın haberlerini buluşturmayı hedefliyor.

Uçan Süpürge Vakfı çağrı metninde, haberciliğe toplumsal cinsiyet eşitliği merceğinden bakan, kadınların sesinin daha güçlü duyulabildiği ve kadın haberlerinin görünür olabildiği alternatif bir yeni medya anlayışı yaratabilmek için çalışmalara başladığını ifade ederek, “Türkiye’nin dört bir yanından 100’ün üstünde kadın önce eğitim aldı sonrasındaysa üretmeye başladılar. İlk Yerel Kadın Muhabirler Ağı Projesinin başarısını tekrar yakalamak, basın üzerindeki baskının ve sansürün arttığı bu dönemde direniş hattı oluşturmak adına muhabirlerimizle elimizden geldiğince çalışıyoruz” dedi.

Yerel Kadın Muhabirler Ağı ile koordinasyonundan editörüne, tasarımcısından sosyal medya yönetimine kadınların bir araya geldiği, güç birliği yaptığı, ortak bir e-gazeteyle ilerleyen, kadın haber kooperatifinin yaşama geçtiği bir örgütlü yapıya dönüşen, bağımsız, toplumsal cinsiyet eşitliği penceresinden habercilik yapan yeni medyanın yaşama geçirilmesi amaçlanıyor.

Yerel Kadın Muhabirler Ağı projesi kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden kadın muhabirler haber akışı sağlayacak. Proje kapsamında 3 ayda 50 haber yayınlanması hedefleniyor.