Politika

Özdağ, Özel ziyareti öncesi uyardı; "En kötü işim" dediği Akşener'e teklif sundu: HDP ile ittifaka sürüklenmeyin, Zafer-İYİ ittifakı yapalım!

"Öyle kapalı kapılar ardında değil bütün Türk Milleti’nin önünde Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği ittifakı öneriyoruz"

30 Kasım 2023 00:32

T24 Haber Merkezi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşecek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i uyardı, yerel seçimde ittifak çağrısı yaptı. Özdağ, "AK Parti ve CHP merkezli siyaset yapılanmasını Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sarsılmaz bir inanç temelinde kurulacak Zafer Partisi-İYİ Parti ittifakı etrafında oluşacak büyük bir vatansever, Atatürkçü, Türk milliyetçisi seçmen gücünün yaratacağı sinerji ile dağıtarak mevcut ikili kutuplaşmayı kıralım. Zafer-İYİ ittifakı etrafında birçok parti, grup ve etkin siyasetçi bir araya gelecektir" dedi.

"Hayatımda yaptığım en kötü iş Meral Akşener'le parti kurmak oldu" demişti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 19 Kasım'da İzmir'deki Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Atatürk Çizgisinde Türk Milliyetçiliği" konulu konferansta yaptığı konuşmada, AKP'nin yanı sıra CHP ve İYİ Parti'nin de politikalarını eleştirmiş, "Hayatımda yaptığım en kötü iş Meral Akşener'le parti kurmak oldu. AK Parti'den milletvekili olamayan AK Partililerin milletvekili olduğu yer İYİ Parti. Sonra geri dönüyorlar zaten. Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde Atatürk çizgisinde Türk milliyetçilerinin görevi, bu iktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmek. Bu muhalefeti değiştirmeden, bu iktidar gidemez" demişti.

Yakın zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, "Meral Ablam'ı ararız" dediği; kendi deyimiyle "iş birliği" üzerine olan "ittifak" çağrısının sonucunda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den de "görüşme" talebine yeşil ışık yakılmış, bunun üzerine Özel'in 30 Kasım'da Akşener'i ziyareti kararlaştırılmıştı.

TIKLAYIN - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ittifak atağı: Meral Hanım aramazsa ben ararım, HEDEP'le şeffaf görüşürüm, İmamoğlu'na akıl danışıyorum ama vesayet ilişkisi yok

Özdağ'dan "hatam" dediği Akşener'e son dakikada "ittifak" atağı

Ancak Ümit Özdağ'dan sürpriz bir "ittifak" atağı geldi. Akşener ve Özel görüşmesinden saatler önce açıklama yapan Özdağ, Akşener'e Özel nezdinde CHP ile değil İYİ Parti ile ittifak çağrısı yaptı.

Zafer Partisi’nin son GİK toplantısında bu konuyu ele aldığını söyleyen Özdağ, "Size bu teklifi İYİ Parti’nin parti içi tartışmalarının yatışmasından sonra uygun bir ortamda iletmeyi düşünüyorduk. Ancak CHP’nin ziyareti ve size yönelik belirli grupların baskısını bildiğimiz için bu ziyaret öncesinde öyle kapalı kapılar ardında değil, bütün Türk Milleti’nin önünde Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği ittifakı öneriyoruz" diye yazdı. 

TIKLAYIN - Ümit Özdağ: Hayatımdaki en kötü iş Akşener'le parti kurmak oldu; AK Parti'den milletvekili olamayanların İYİ Parti'den olduğu yer

İYİ Parti'nin kurduğu ittifakları eleştiren, partiden ayrılmadan önce de bunu Akşener'e ilettiğini belirten Ümit Özdağ, "Sayın Akşener, şimdi gelmiş olduğumuz noktada bir daha İYİ Parti’ye gönül vermiş samimi Türk milliyetçilerini, Atatürkçüleri, vatanseverleri HDP ile ittifak içerisine sürüklemeyin. Ancak onları Cumhur İttifakı karşısında da çaresizliğe de sürüklemeyin. Cumhur İttifakı'nın yeniden kurulmasına neden olduğunuz için Size bu konuda büyük sorumluluk düşüyor" dedi.

İki parti arasındaki anlaşmazlıkların ertelenmesini öneren Özdağ, "Gelin, bazı önemli noktalardaki anlaşmazlıklarımızı sonra çözülmek veya çözülmemek üzere erteleyelim. AK Parti ve CHP merkezli siyaset yapılanmasını Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sarsılmaz bir inanç temelinde kurulacak Zafer Partisi-İYİ Parti ittifakı etrafında oluşacak büyük bir vatansever, Atatürkçü, Türk milliyetçisi seçmen gücünün yaratacağı sinerji ile dağıtarak mevcut ikili kutuplaşmayı kıralım. Zafer-İYİ ittifakı etrafında birçok parti, grup ve etkin siyasetçi bir araya gelecektir. Öyle kapalı kapılar ardında değil bütün Türk Milleti’nin önünde Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği ittifakı öneriyoruz" dedi.

Ümit Özdağ'ın açıklaması şu şekilde:

“Özgür Özel, sizi HDP’yle yaptığı ittifaka davet edecek'

"Sayın Akşener, yarın sizi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi Zafer Partisi’nin ortaya koyduğu, Atatürk’ün belirlediği devletin kuruluş felsefesini savunan protokolü değil, Öcalan’ın belirlediği eşit yurttaşlık adı altında federasyon ve bölünmeyi savunan HDP’nin yaklaşımını desteklediğini açıklayan Yeni CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel ziyaret edecekmiş. Özgür bey sizi ziyaret etmeden önce bir el öpme ziyareti yaptı ve sonra Ergenekon’da FETÖ ile işbirliği yaparak Türk ordusuna kurulan kumpasa destek olan, bulduğu her fırsatta Türk devleti ve milletine saldıran TTB başkanı olan zatın ziyaretini kabul etti.

Sayın Özel, terörle mücadele çerçevesinde kayyum atanan belediye başkanlıkları konusunu 'Kürt seçmenin' seçme hakkının elinden alınması olarak ortaya koyarak çok tehlikeli sulara girdi. Sayın Özel yarın sizi HDP ile yaptığı yeni ittifaka davet edecek. Ve Sizden muhtemelen seçim işbirliği çerçevesinde bazı illerde CHP’nin İYİ Parti’yi desteklemesi karşılığında Ankara ve İstanbul için destek isteyecek.

“2019 sizi uyarmıştım dinlemediniz, cumhur ittifakının kurulmasına vesile oldunuz”

Sayın Akşener, sizi 2019 yerel seçimlerinden önce Cumhur İttifakının da dağıldığı bir ortamda CHP ile ittifak yapmama konusunda yazılı ve sözlü olarak uyarmıştım. Bu ittifakın İYİ Parti’yi HDP ile ittifak suçlaması ile karşı karşıya getireceğini ifade etmiştim. O zaman dinlemediniz. CHP ile ittifak yaptınız ve Cumhur İttifakının da kurulmasına vesile oldunuz.

2019 seçimleri sürecinde Kars konusunda Sizi 3 kez rica ederek, İYİ Parti adayını geri çekme konusunda uyardım, adayımızı çekmezsek HDP kazanacak dedim. Ve HDP Kars’ta seçimleri kazandı. Siz de seçim sonrasında 'İYİ Parti yerel seçimlerden çırak çıkmıştır' dediniz.

“Mansur Yavaş'ı önerdim, 9 ay beklediniz, duymazlıktan geldiniz”

Sayın Akşener, 2023 seçimlerine giderken Zafer Partisi Nisan 2022’de Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanı adaylığı için 'kazanacak aday' olarak açıkladı. Siz aynı açıklamayı yapmak için 9 ay beklediniz. CHP, Yavaş’ın adaylığına karşı çıkınca size çağrıda bulunarak Mansur Yavaş’ı Zafer Partisi ve İYİ Parti’nin ortak adayı olarak göstermeyi önerdim. Duymamazlıktan geldiniz. Oysa dinlese idiniz Türk siyasetinde yeni bir ufuk açılabilirdi.

Sayın Akşener, şimdi gelmiş olduğumuz noktada bir daha İYİ Parti’ye gönül vermiş samimi Türk milliyetçilerini, Atatürkçüleri, vatanseverleri HDP ile ittifak içerisine sürüklemeyin. Ancak onları Cumhur İttifakı karşısında da çaresizliğe de sürüklemeyin. Cumhur İttifakının yeniden kurulmasına neden olduğunuz için Size bu konuda büyük sorumluluk düşüyor.

İttifak çağrısı

Gelin, bazı önemli noktalardaki anlaşmazlıklarımızı sonra çözülmek veya çözülmemek üzere erteleyelim. AK Parti ve CHP merkezli siyaset yapılanmasını Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sarsılmaz bir inanç temelinde kurulacak Zafer Partisi-İYİ Parti ittifakı etrafında oluşacak büyük bir vatansever, Atatürkçü, Türk milliyetçisi seçmen gücünün yaratacağı sinerji ile dağıtarak mevcut ikili kutuplaşmayı kıralım. Zafer-İYİ ittifakı etrafında birçok parti, grup ve etkin siyasetçi bir araya gelecektir.

Bu konuyu bir süredir değerlendiriyoruz. Zafer Partisi’nin son GİK toplantısında tekrar ele aldık, tartıştık. Sonra daha küçük gruplar ile de tartışmalarımızı sürdürdük. Size bu teklifi İYİ Parti’nin parti içi tartışmalarının yatışmasından sonra uygun bir ortamda iletmeyi düşünüyorduk. Ancak CHP’nin ziyareti ve size yönelik belirli grupların baskısını bildiğimiz için bu ziyaret öncesinde öyle kapalı kapılar ardında değil bütün Türk Milleti’nin önünde Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği ittifakı öneriyoruz."

Özel, T24'e verdiği söyleşide, "Meral Hanım aramazsa ben ararım" demişti

Genel Başkan seçildiği hafta CHP Genel Merkezi’ndeki makamında T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, T24 yazarı Tolga Şardan ve T24 muhabiri Eray Görgülü’nün sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le görüşme ile ilgili, "Meral Hanım talep ederse olabilir. Meral Hanım’dan bir talep gelmezse biz de bir telefon açıp nasıl yapalım diye sorabiliriz” diyerek, şöyle demişti:

İYİ Parti bu konuya yapıcı yaklaşırsa ki ben Meral Hanım’la aramdaki kişisel hukukun buna katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kendisini daha önce 'Genel Başkanım' diye aradığımda, bana ‘Abla’ dememi söylerdi. 'Hayırlı olsun' demek için aradı. O beni ‘Genel Başkanım’ diye aradığında da ‘Şimdi nasıl olacak?’ dedim, gülüştük. Yani aramızdaki abla-kardeş hukukunun da partilerin arasında erimesi gereken buzlar varsa onların erimesine imkân tanıyabileceğini düşünüyorum. Takdir sayın Genel Başkan'ın, ayrı bir karar alırlarsa ona da saygılı oluruz. Kimse bizle ittifak yapmak zorunda değil ama ben bir şekilde bütün Türkiye’de; bütün seçim bölgelerinde değil ama tek başına kazanamadığımız yerlerde kaybettirmenin seçmene de partilerimize de Türkiye’ye de kaybettirmek olacağını ve izah etmekte güçlük çekeceğimizi düşünüyorum. Eğer onlar da uygun görürse yapıcı bir süreci başlatacağız.”

TIKLAYIN - CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ittifak atağı: Meral Hanım aramazsa ben ararım, HEDEP'le şeffaf görüşürüm, İmamoğlu'na akıl danışıyorum ama vesayet ilişkisi yok

TIKLAYIN - CHP’de “değişim” söyleme de yansıdı: Zafer Partisi ile ittifak protokolünden “Kürtler daha az eşittir” çıkışına...

TIKLAYIN - ‘Beklenmeyen ihtimal’ olarak Özgür Özel'in portresi: Parasız yatılıda dayak yedi, eczacılığı ‘aşk’la seçti, siyaset yolu FIFA oynarken açıldı, 'emanetçi' söylemine tepkili

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - CHP’de 13 yıllık Kılıçdaroğlu dönemi seçim sandığında değil, kurultay sandığında kapandı; Özel-İmamoğlu dönemi başladı