Dünya

Ünlü rapçinin üç şehirdeki mülklerine baskın

26 Mart 2024 08:44

T24 Dış Haberler

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, pazartesi günü medyanın rapçi  Sean “Diddy” Combs'la bağlantılı olduğunu belirttiği Los Angeles, Miami ve New York'taki mülklere ajanların baskın yaptığını doğruladı.

NBC News ve Los Angeles ile Miami'deki yerel televizyon kanalları, pazartesi günü Combs'un mülklerinde hareketlilik olduğuna dair haberler geçmişti. Associated Press'e konuşan iki kolluk kuvvetleri kaynağı, Federal İç Güvenlik Soruşturmaları ajanlarının New York'ta başlatılan bir seks ticareti soruşturması kapsamında mülkleri aradığını doğruladı.

Soruşturmanın hedefindeki kişinin Combs olup olmadığı bilinmiyor. Kaynaklar, soruşturmanın detaylarını paylaşamayacaklarını belirtti.

Mülklere baskınların henüz ne gerekçeyle yapıldığı da bilinmiyor. 

Combs, cinsel saldırı ve seks ticareti iddiaları nedeniyle çok sayıda davayla karşı karşıya. Geçtiğimiz yıl, kendisini yıllarca fiziksel ve cinsel istismarda bulunmakla suçlayan eski kız arkadaşı R&B şarkıcısı Cassie'nin açtığı davada taraflar anlaşmaya vardı. Combs'u suçlayan bir diğer kadın ise Combs'un 20 yıl önce 17 yaşındayken iki erkekle birlikte kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söylüyor. Yapımcı Rodney Jones da Combs'u kendisine cinsel tacizde bulunmakla ve seks işçileri kiralayıp onlarla cinsel eylemlerde bulunmaya zorlamakla suçladı.

Combs bu iddiaları reddetti. Combs'un avukatları, 17 yaşındaki bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddialarına yanıt olarak, davanın düşürülmesini talep eden ve "davacı ile ilgili cinsel ya da başka türlü herhangi bir suiistimale hiçbir zaman katılmadığını, tanık olmadığını ya da şu anda bundan haberdar olmadığını" belirten belgeler sundu.