Dünya

Vietnam’ın yasakladığı Barbie filminin yapım şirketi, filmi savundu

07 Temmuz 2023 11:53

T24 Dış Haberler

Güney Çin Denizi’nde Çin’in tartışmalı karasu sınırları olan dokuz çizgi hattını göstermesi nedeniyle Vietnam’da yasaklanan ve aynı denize kıyısı olan diğer bir ülke olan Filipinler’de de tartışmalara sebep olan Barbie filmini savunan yapımcı stüdyo, filmde yer alan haritanın “çocuksu bir pastel boya çizimi” olduğunu ve başka bir anlam ifade etmediğini belirtti.

Reuters’dan edinilen açıklamada yapım şirketi Warner Bros. haritayı savundu ve önemli bir anlam taşımadığını öne sürdü. Stüdyo,"Barbie Land'deki harita tuhaf ve çocuksu bir pastel boya çizimidir. Karalamalar Barbie'nin Barbie Diyarı'ndan gerçek dünyaya yaptığı hayali yolculuğu tasvir etmektedir. Herhangi bir açıklama yapma amacı taşımamaktadır"  ifadelerine açıklamasında yer verdi.

21 Temmuz’da tüm dünyada gösterime girecek olan, başrolünü Avustralyalı oyuncu Margot Robbie'nin oynadığı Barbie filminin Vietnam’da gösteriminin yasaklanacağı duyurulmuştu. Filipinler’de de tartışmalara neden olan filmdeki haritada belirtilen dokuz çizgi hattının, 2016 yılında Lahey’deki Uluslararası Tahkim Mahkemesi tarafından tanınmadığı belirtildi. İki ülke dışında diğer Güneydoğu Asya ülkelerinin de Çin’in bahsi geçen denizdeki hak iddiasına karşı çıktığı aktarıldı. Çin’in iddia ettiği dokuz çizgi hattıyla ülke, Güney Çin Denizi’nin yüzde 80’inde hak iddia ediyor.

TIKLAYIN | Filipinli senatörler Barbie filminin yasaklanmasını istedi

TIKLAYIN | GALERİ- Vietnam Barbie filmini yasakladı

TIKLAYIN | 'Barbie' filminin ana fragmanı yayınlandı