Spor

Xavi, sezon sonunda Barça'dan ayrılacak: "Burada her zaman değer görmediğinizi hissedersiniz, bu kulüp böyledir"

İspanyol teknik adam, görevin mental sağlık açısından da kendisini zorladığını ifade etti

28 Ocak 2024 09:12

T24 Spor

Barcelona Teknik Direktörü Xavi, sezon sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu.

İspanya ve Barcelona tarihinin en iyi orta sahalarından biri kabul edilen Xavi, 2021'in Kasım ayında Katar kulübü Al Sadd'dan ayrılıp Katalan devinin başına, 'yuvaya' dönmüştü. 

Xavi, ilk tam sezonu olan 2022-2023'te Barcelona'nın 4 yıllık La Liga şampiyonluğu hasretini bitirmişti. Ancak Xavi önderliğindeki Barça, bu sene ligde aradığını bulamadı. Cumartesi günü evde aldığı 5-3'lük Villareal mağlubiyetinden sonra Katalan devi, lider olan ezeli rakibi Real Madrid'in 10 puan gerisine düştü. 

Cumartesi günkü yenilgiden sonra yaptığı açıklamada Xavi, "Hep bu camianın evladı oldum. Kendimden bile öne koydum. Neyim var neyim yoksa verdim ve taraftarları gururlandırmak için bunu yapmaya devam edeceğim" dedi.

Futbolcu olarak kulüple 25 kupa kaldıran 44 yaşındaki teknik adam, kontratında bir yıl daha bulunmasına rağmen 30 Haziran'da resmen görevinden ayrılacağını duyurdu.

Xavi, kararı Barcelona Başkanı Joan Laporta, Başkan Yardımcısı Rafa Yuste ve Sportif Direktör Deco ile konuştuktan sonra aldığını bildirdi. 

Kulüp dinamiklerinde bir değişime ihtiyaç olduğunu düşündüğünü belirten Xavi, "Oyuncuların iyiliği için de bunu yapıyorum, onları da özgürleştireceğini düşünüyorum. Çok gergin oynuyorlar" dedi. 

Görevden ayrılmasının yönetim kurulunun da faydasına olacağını düşündüğünü belirten Xavi, doğru kararı verdiğini düşündüğünü ifade etti. 

Xavi, "Barcelona'da hep değer görmediğinizi, size kötü davranıldığını hissedersiniz. Bu kulüp böyledir" dedi ve ekledi: "Mental sağlık seviyesinde de zor, ben pozitif bir insanım ancak pilim bitip duruyor. Bir noktada kalmanın bir anlamı olmadığını anlıyorsunuz" dedi.

Barcelona, lig şampiyonluğunu zora soksa da Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam ediyor ve son 16 turunda Napoli ile karşılaşacak.