Gündem

Yeni Şafak yazarı: Disney'in Atatürk dizisini yayından kaldırması karşısında derin sessizliğe bürünenler liseli bir çocuğun cehaletini fırsata çevirdiler

21 Eylül 2023 07:29

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, Atatürk’ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan A.E.S isimli 17 yaşındaki çocuğun tutuklanmasını değerlendirdiği yazısında, "Çok değil daha bir ay önce, Disney’in Ermeni diasporasının baskısına boyun eğerek Atatürk dizisini yayından kaldırması karşısında derin sessizliğe bürünenler, liseli bir çocuğun cehaletini ise fırsata çevirdiler. Aslında normal karşılıyorum. Çünkü çok fena açığa düşmüşler, sosyal medyada insan içine çıkamaz olmuşlardı. Tarkan mesela... Dün hemen manifestosunu yayınladı. Kahrolmuş. Çok üzülmüş" ifadelerini kullandı.

Her kesimin, ideolojinin, fikrin ve inancın kırmızı çizgileri olduğunu savunan Çelik, "Sosyal medya da işte tüm bu değerlere yönelik ihlaller silsilesinin önünü açan faktöre dönüştü. Yeni neslin, yani internet çağı çocukları maalesef böyle bir yoksunlukla yetişiyorlar. Buraya odaklanmamız gerekiyor. Sosyal medya gerçeği, sosyal medyanın insafına bırakılırsa çok daha ağır tahrikleri, provokasyonları göreceğiz" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...

Ne olmuştu?

Marmara İmam Hatip Lisesi öğrencisi A.E.S.'nin, sosyal medyada yayınlanan bir videoda, Atatürk fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunması sonrasında tutuklanmıştı.