Gündem

Yılmaz Tunç'tan rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Anadolu Adliyesi'ne ziyaret

Tunç, rüşvet iddiasını gündeme getiren ve şikayetçi olan başsavcı İsmail Uçar'la görüştü

04 Ocak 2024 19:00

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, rüşvet iddialarıyla gündeme gelen İstanbul Anadolu Adliyesi'ni ziyaret etti. Tunç, rüşvet iddiasını gündeme getiren ve şikayetçi olan başsavcı İsmail Uçar'la görüştü.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, 6 Ekim 2023’te Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği’ne yazdığı yazı ile İstanbul Anadolu Adliyesi’nde bazı ve hakim ve savcılarla ilgili “rüşvet, iş takibi, aracılık ve usulsüzlük” iddialarını dile getirmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini açıklamıştı. HSK tarafından iddiaları araştırmak için görevlendirilen üç müfettiş İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mesut Erdinç Bayhan’ı tanık olarak dinlemişti. Bayhan, Başsavcı Uçar’ın HSK’ya yolladığı metindeki iddiaları detaylandıran 17 sayfalık tutanağı diğer savcılara hazırlama talimatı veren isimdi.

AA'nın haberine göre, Bakan Tunç, kendisini karşılayan başsavcılar, komisyon başkanı, savcılar ve komisyon üyeleri ile selamlaştıktan sonra Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Tunç, hakimler, savcılar ve adliye personelleri ile konferans salonunda toplantı yaptı.

Tunç, ön büroları da ziyaret ettikten sonra adliyeden ayrıldı.

TIKLAYIN - Görev yeri değiştirilmişti; adliyedeki "rüşvet çarkı" iddialarının tanığı Başsavcıvekili konuştu

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI | Çürümek: Yargıda temiz eller mi, güç savaşları mı?

TIKLAYIN-Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Başsavcının "adliyede rüşvet çarkı" ihbarı için soruşturma başlatıldı

MEHMET YILMAZ YAZDI Adliye çürürken seyrediyoruz

TIKLAYIN - Başsavcı Uçar'ın HSK'ya "rüşvet" şikayetine hâkimden karşı dilekçe: Ben ve akrabalarımın banka hesapları en ince ayrıntısına kadar incelensin